Amphia Ziekenhuis realiseert als eerste in Europa integratie van UpToDate in het EPD

BREDA, Netherlands-(BUSINESS WIRE)- Wolters Kluwer is een toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie voor medisch specialisten en studenten in de gezondheidszorg. Vandaag maakt Wolters Kluwer Health bekend dat Amphia Ziekenhuis als eerste ziekenhuis in Europa UpToDate ^(R) Anywhere volledig heeft geintegreerd in het EPD-systeem (elektronisch patientendossier) van Epic. De clinici van Amphia hebben nu rechtstreeks toegang tot Evidence Based Medicine informatie. De integratie biedt daarnaast betrouwbare aanbevelingen voor behandeling op het zorgpunt.

'Sinds mei gebruiken we UpToDate Anywhere via de mobiele applicatie. Nu we UpToDate hebben geintegreerd in EpicCare, heeft het een nieuwe dimensie toegevoegd aan de manier waarop we ons EPD gebruiken', aldus Dr. C. van Guldener, medisch manager van Interne Geneeskunde en Gastro-enterologie, Amphia Ziekenhuis. Hij voegt hieraan toe, 'Met klinische beslissingsondersteuning van UpToDate hebben artsen van Amphia rechtstreeks toegang tot op evidence based aanbevelingen voor behandelingen en diagnoses, specifiek voor ziekte en leeftijd.'

In gevallen waarbij een gebruiker geen toegang heeft tot UpToDate via het EPD, biedt UpToDate Anywhere clinici toegang op locatie, in kantoren op afstand, thuis of onderweg met de UpToDate mobiele app voor iOS en Android.

"UpToDate is committed to helping clinicians practicing at Amphia make better care decisions when and where they have clinical questions," said Denise Basow, MD, President & CEO, Clinical Effectiveness, Wolters Kluwer. "Working with major EMR providers to offer UpToDate within the clinical workflow is essential to realizing that commitment."

Gelegen in Breda, Amphia Ziekenhuis, is een groot ziekenhuis met meerdere vestigingen, biedtzorg aan een regio met meer dan 400.000 inwoners. Amphia heeft in totaal 837 bedden, verspreid over 2 locaties in Breda en twee aanvullende vestigingen in Oosterhout en Etten-Leur. Binnen het Amphia Ziekenhuis werken 265 clinici binnen 33 specialismes, 4.600 werknemers en 300 vrijwilligers. Zij werken samen aan het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van de zorg voor patienten.

Het ziekenhuis maakt deel uit van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen . STZ is een Nederlandse vereniging van 27 samenwerkende Topclinische ziekenhuizen. Als STZ-ziekenhuis onderscheidt Amphia Ziekenhuis zich als toonaangevend in patientgericht onderzoek, klinische zorg en educatie.

UpToDate biedt de meest actuele klinische informatie die beschikbaar is in meer dan 10.500 artikelen in 22 medische specialismes. De koppeling voor voor het zoeken binnen UpToDate bevindt zich prominent bovenaan de EPD-werkruimte van de clinicus. Deze koppeling zorgt ervoor dat clinici eenvoudig en efficient toegang hebben binnen de klinische workflow. UpToDate blijft samenwerken met Amphia aan onderzoek naar integratie van een aanvullende HL7-infoknop, beschikbaar via Epic ClinKB. Hiermee wordt het besluitvormingsproces op het zorgpunt aanzienlijk gestroomlijnd. Een HL7-infoknop verfijnt de zoekresultaten van UpToDate door informatie van de individuele patient te gebruiken (afkomstig van de probleemlijst van de patient).

Terwijl Amphia haar Molengracht Ziekenhuis in Breda verbouwt en renoveert tot een moderne, `toekomstbestendige' faciliteit van 128.000 m ^2, richt het zich ook op de toekomst met de implementatie en adoptie van het EPD. Het is als een van de 10 gezondheidsorganisaties in Nederland erkend door HIMSS Europe voor het bereiken van Fase 6 van het `European Electronic Medical Record Adoption Model' (EMRAM). Volgens HIMSS Europe staat het bereiken van Fase 6 voor inzet voor en betrokkenheid bij het verbeteren van de veiligheid, het minimaliseren van fouten en het prioriteren van IT-implementaties.

'UpToDate streeft ernaar clinici te helpen betere zorgbeslissingen te maken waar en wanneer die clinici vragen hebben. Samenwerken met belangrijke leveranciers van EPD om UpToDate te bieden binnen de klinische workflow is essentieel voor het realiseren van dat streven', aldus Denise Basow, MD, President & CEO, Clinical Effectiveness, Wolters Kluwer. 'De implementatie bij Amphia biedt een goed voorbeeld van de voordelen van een dergelijke integratie. UpToDate verhoogt de tevredenheid van clinici met hun EPD en stimuleert het gebruik ervan. Dit onderstreept de waarde van UpToDate-integratie ter verbetering van de algehele kwaliteit van de zorg.'

Volg UpToDate op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Over Wolters Kluwer Health

Wolters Kluwer is wereldwijd marktleider in het verstrekken van professionele informatiediensten. Professionals in wetgeving, zaken, fiscaliteit, boekhouding, financien, audit, risico's, compliance en gezondheidszorg vertrouwen op de informatie-instrumenten en -oplossingen van Wolters Kluwer om hun zaken op een doeltreffende manier te beheren, hun klanten resultaten te bieden en succes te boeken in een steeds dynamischer wordende wereld.

Wolters Kluwer boekte in 2014 een jaaromzet van 3,7 miljard euro. De groep is actief in meer dan 170 landen en telt wereldwijd meer dan 19.000 werknemers Het hoofdkantoor is gevestigd in Alphen aan den Rijn in Nederland. De aandelen van Wolters Kluwer zijn beursgenoteerd bij Euronext Amsterdam (WKL) en zijn opgenomen in de AEX- en Euronext 100-index. Wolters Kluwer heeft een gesponsord 'Level 1 American Depositary Receipt'-programma. De ADR's worden in de V.S. onderhands verhandeld (WTKWY).

Wolters Kluwer Health is een toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie voor de sector van de gezondheidszorg. Voor meer informatie over onze producten en organisatie bezoekt u www.wolterskluwer.com, volgt u @WKHealth or @Wolters_Kluwer op Twitter, vindt u ons leuk op Facebook, volgt u ons op LinkedIn of volgt u WoltersKluwerComms opYouTube.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20151214005797/nl/

Contacts

Wolters Kluwer Health | UpToDate

Andre Rebelo, +1-781-392-2411

Public & Analyst Relations Manager

andre.rebelo@wolterskluwer.com