Omgevingsvergunning tijdelijk asielzoekerscentrum Gieten


Type bekendmaking
omgevingsvergunning

Status
verleend

Locatie (postcode)

* 9461VE 1

Publicatiedatum
14-12-2015

Einddatum
25-01-2016

Om gebruik te kunnen maken van de dynamische kaart moet uw browser JavaScript ondersteunen en toestaan.

De getoonde afbeelding toont dezelfde kaart maar omdat er niet gezoomd of geschaald kan worden is het mogelijk dat niet alle punten goed zichtbaar zijn.

Bekendmaking

Beschrijving

Voorbereidingen bouwrijp maken terrein (fase 1)

De gemeente Aa en Hunze en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zijn bezig met fase 1 van de voorbereidingen om de komst van het tijdelijke asielzoekerscentrum in Gieten mogelijk te maken. In fase 1 worden de voorbereidingen getroffen om het terrein bouwrijp te maken.

Voordat met de inrichting van het perceel tussen autobedrijf Okken en mechanisatiebedrijf Timmer & Timmerman kan worden begonnen, zijn terreinaanpassingen noodzakelijk. Hierbij gaat het om het dempen van een sloot, het aanleggen van een duiker en het verwijderen van een houtwal. De bedoeling
is dat de gemeente de grond bouwrijp overdraagt aan het COA. Hierover hebben wij u in De Schakel van 9 december 2015 en op onze website www.aaenhunze.nl/azc eerder geinformeerd.

Voor deze aanpassingen aan het terrein is een omgevingsvergunning en een watervergunning nodig. Deze zijn afgelopen week aangevraagd. In deze publicatie vertellen wij u hier meer over.

Overzicht van de voorbereidende werkzaamheden azc Gieten

Voorbereidingen bouwwerkzaamheden en inrichting terrein (fase 2)

In fase 2 worden de concrete bouwwerkzaamheden en de inrichting van het terrein voorbereid. Voordat het COA het terrein verder kan gaan inrichten en mag bouwen, moet er vergunning worden aangevraagd en worden verleend voor alle bouwwerken en voor de aan te leggen inritten. Zodra deze
vergunningen zijn aangevraagd, publiceren wij dat in De Schakel en op de website van de gemeente.

Dan leggen we ook uit op welk moment u de plannen kan inzien en wanneer en hoe u eventuele bezwaren kenbaar kan maken bij de gemeente.

Aanvragen voorbereidende werkzaamheden bouwrijp maken terrein

De gemeente Aa en Hunze heeft de volgende vergunningen op 10 december 2015 aangevraagd:

Omgevingsvergunning voor de activiteiten Vellen houtopstand en Uitvoeren werk

Gieten, aan de Rondkamp tussen Oelenboom 8-8a (autobedrijf Okken) en Rondkamp 2 (mechanisatiebedrijf Timmer & Timmerman), het verwijderen een houtwal, het dempen van een watergang en het aanleggen van een duiker voor het bouwrijp maken van het perceel voor de realisatie van een tijdelijk
asielzoekerscentrum.

Deze aanvraag is inmiddels behandeld door de gemeente en de vergunning is op 14 december 2015 verleend. Dit hebben we snel gedaan, omdat:

* We u voor het begin van de kerstvakantie in de gelegenheid willen stellen de stukken in te zien; en
* We voor het begin van het broedseizoen klaar moeten zijn met de werkzaamheden.

Het broedseizoen begint op 15 maart 2016: vanaf dat moment tot 15 juli mogen we in principe geen bomen kappen.

U heeft, gerekend vanaf 14 december 2015, 6 weken de tijd om de vergunning in te zien en eventuele bezwaren kenbaar te maken. Hoe u dat kan doen, kunt u lezen onder `verleende vergunning voorbereidende werkzaamheden bouwrijp maken terrein'.

Watervergunning

Gieten, aan de Rondkamp tussen Oelenboom 8-8a (autobedrijf Okken) en Rondkamp 2 (mechanisatiebedrijf Timmer & Timmerman), het dempen van een watergang en het aanleggen van een duiker voor het bouwrijp maken van het perceel voor de realisatie van een tijdelijk asielzoekerscentrum.

Deze aanvraag wordt behandeld door waterschap Hunze en Aa's, bezoekadres: Aquapark 5 in Veendam, telefoonnummer: 0598 693800. Het waterschap heeft aangegeven dat de vergunning op korte termijn verleend wordt, waarschijnlijk vlak na de jaarwisseling. Als de vergunning verleend is, heeft u 6
weken de gelegenheid om de vergunning in te zien en eventuele bezwaren kenbaar te maken bij het waterschap. De gemeente publiceert dit ook in De Schakel en op de website van de gemeente. Dan maken we ook bekend hoe u eventuele bezwaren kenbaar kan maken bij het waterschap.

Verleende vergunning voorbereidende werkzaamheden bouwrijp maken terrein

De gemeente Aa en Hunze heeft de volgende vergunning op 14 december 2015 verleend:

Omgevingsvergunning voor de activiteiten Vellen houtopstand

Gieten, aan de Rondkamp tussen Oelenboom 8-8a (autobedrijf Okken) en Rondkamp 2 (mechanisatiebedrijf Timmer & Timmerman), het verwijderen een houtwal voor het bouwrijp maken van het perceel voor de realisatie van een tijdelijk asielzoekerscentrum.

Voor de werkzaamheden, aangevraagd onder de activiteit `uitvoeren werk' is geen omgevingsvergunning nodig. Deze vergunningsvrije werkzaamheden zijn opgenomen in de aanvraag om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden in beeld worden gebracht. De activiteit `uitvoeren werk' is daarom verder
buiten de besluitvorming gehouden.

Wanneer kan u de vergunning inzien en hoe kan u bezwaar maken

De vergunning is tot en met maandag 25 januari 2016 in te zien in het gemeentehuis in Gieten. Binnen die termijn van zes weken kan schriftelijk bezwaar worden gemaakt bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze. De beschikking treedt in werking nadat de termijn
voor het indienen van een bezwaarschrift is verstreken.

Bijlagen

* Kadastrale situatie 15 december 2015, pdf, 566kB
* Inrichtingsschets van het COA 15 december 2015, pdf, 1MB
* Aanvraagformulier 15 december 2015, pdf, 1MB
* Vooroverleg met waterschap Hunze en Aa's 15 december 2015, pdf, 2MB
* Overzicht te vellen bomen 15 december 2015, pdf, 523kB
* Omgevingsvergunning met vergunningblad 15 december 2015, pdf, 1MB