Kerstvakantie in het Nationaal Archief


15 december 2015

Den Haag

Op zoek naar een leuke activiteit in de kerstvakantie? Kom naar het Nationaal Archief voor de Willem-tentoonstelling of een van de workshops.

Creatieve workshops

Op verschillende dagen in de kerstvakantie van 19 december 2015 t/m 3 januari 2016 organiseert het Nationaal Archief diverse creatieve workshops. Voor iedereen van 8 tot 88 jaar. Je kunt papier maken, je eigen kerstmenu ontwerpen, een camera obscura fabriceren of een echt zegel van brooddeeg
of lak maken.

Wie was Willem I?

Nergens kom je zo dicht bij onze eerste koning dan in het Nationaal Archief. Kom op audientie en ontdek in de tentoonstelling 24 uur met Willem, koning van Nederland en Belgie hoe workaholic Willem I Nederland vormgaf: met wegen, kanalen en spoorwegen. Maar ook hoe hij op economisch en sociaal
gebied Nederland veranderde. Bekijk het bureau waarachter hij zijn duizenden Koninklijke Besluiten tekende en bewonder het theeservies waaruit hij samen met zijn vrouw Mimi en de hofdames een kopje thee dronk.

Speciaal voor (groot)ouders met kinderen is een Willem-tabletquiz ontwikkeld. De tabletquiz is gratis en geschikt voor kinderen vanaf tien jaar.
De tentoonstelling 24 uur met Willem is ook met een rondleiding te bezoeken. Op de zondagen in de kerstvakantie zijn er van 14.30 uur tot 15.30 uur instaprondleidingen.