Bewoner aangehouden op verdenking van brandstichting


Bewoner aangehouden op verdenking van brandstichting

Laatste update:
16-12-2015 | 08:52

Goes - Een bewoner van een woning aan de M. Smallegangesbuurt in Goes is dinsdagavond rond 23.00 uur aangehouden op verdenking van brandstichting in zijn eigen huis.

Om ongeveer 22.55 uur werd bij de meldkamer gemeld dat er een binnenbrand was in een woning aan voornoemde straat. Alle hulpdiensten zijn uitgerukt. Eenmaal ter plaatse bleek dat er geen mensen of dieren meer in het huis aanwezig waren. De bewoner van het pand stond buiten. De brandweer heeft
zich de toegang tot het huis verschaft door de ramen uit de sponningen te halen en is de brandhaard gaan blussen. Er was nog even sprake van dat de omliggende woningen ontruimd zouden moeten worden, maar gelukkig was dat niet nodig en was de brand snel gedoofd.



Tegenstrijdige verklaringen

In de tussentijd waren agenten een gesprek begonnen met de bewoner van het huis. Omdat hij nogal tegenstrijdige verklaringen aflegde over het ontstaan van de brand is hij aangehouden op verdenking van het stichten van brand in zijn eigen huis. In de tuin van het pand trof de politie nog een
scooter aan die van diefstal afkomstig bleek. Die scooter is in beslag genomen. Ook bleek dat er voor de man nog een boete van ongeveer 1000 euro openstond.

De bewoner is overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij vandaag gehoord gaat worden over zijn betrokkenheid bij de brand.