Kunstproject `Keerdijk': oproep aan kunstenaars en architecten


Geplaatst op 16 december 2015

oproep

We zijn op zoek naar een kunstenaar of architect die een `belevingsplek' in de vorm van een fysiek kunstproject kan realiseren. Dit kunstwerk komt te staan in de openbare ruimte aan de Keerdijk in Den Dungen.

Het kunstproject `KEERDIJK'

De Keerdijk is een historische plek en een onderdeel van de Linie van Frederik
Hendrik. Ter plaatse was het kampement van Brederode, van waaruit de stad
's-Hertogenbosch in 1629 werd belegerd. De locatie van het kunstwerk is markant vanwege de duidelijke zichtlijnen naar de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch, de Dungense kerktoren en de Mugheuvel.

De opdracht

* Het kunstwerk bevat historische waarden en draagt bij aan toeristisch-recreatieve, educatieve en sociale elementen van de omgeving.
* Het kunstwerk past in het landschap en de historie van het gebied en is daarmee een aangename plek om in te verblijven.
* Het kunstwerk staat in verbinding met andere werken in de omgeving, zoals het natuurtheater `La Damoiselle' van Matthijs Bosman en een te realiseren project `Markeringsplaats Fort De Brederode'.
* Voor het kunstproject is een budget beschikbaar tussen EUR 50.000,- en EUR 100.000,- inclusief BTW (afhankelijk van te verkrijgen subsidies en/of fondsen).

Idee?

U kunt uw idee voor 1 maart 2016, digitaal, bij ons indienen. Voor 1 april 2016 selecteren we 3 kunstenaars om hun idee uit te werken in een schetsontwerp. De vergoeding voor het schetsontwerp bedraagt EUR 800,-. U kunt uw idee, voorzien van uw cv en gegevens, toesturen aan:
gemeente@sint-michielsgestel.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de gemeentelijke kunstcommissie dhr. Domien Korndoerffer, tel. (073) 553 12 92 of d.korndorffer@sint-michielsgestel.nl.

We plaatsen deze oproep ook in de vakbladen voor kunstenaars en (landschaps)architecten. Natuurlijk nodigen we ook onze plaatselijke kunstenaars en architecten uit om hun ideeen in te dienen.