Spelregels voor vuurwerk


[IMG]

16-12-2015

Voor het kopen, verkopen en afsteken van vuurwerk gelden spelreNOTgels.
Die zijn er omdat vuurwerk alleen leuk is als we er goed mee omgaan. Dan kunnen we gevaren vermijden en ook anderen zoveel mogelijk overlast besparen. Daarom is het afsteken van vuurwerk ook beperkt in de tijd.

Regels bij verkoop

Zo hoort vuurwerk bij oudjaar en bijvoorbeeld niet bij kerst.
Daarom mogen de winkeliers dit jaar alleen op dinsdag 29 december, woensdag 30 december en op donderdag 31 december vuurwerk verkopen.
Koop alleen vuurwerk bij de erkende verkoopadressen in Nederland. Al het vuurwerk dat u ergens anders koopt is illegaal. Vuurwerk zonder Nederlandse gebruiksaanwijzing is verboden.
Aan jongeren onder 16 jaar mag geen vuurwerk verkocht worden.
U mag nooit meer dan 25 kg vuurwerk in bezit hebben.

Regels voor afsteken

Vuurwerk afsteken mag alleen op donderdag 31 december van 18.00 uur tot 2.00 uur in de nieuwjaarsnacht.

Er wordt op gelet

Wie zich als jongere niet aan de regels houdt kan te maken krijgen met de politie en de gemeentelijke BOA's. Die sturen de overtreders door naar bureau HALT. De politie en de BOA's maken deze dagen extra tijd vrij voor controles op het omgaan en afsteken van vuurwerk.
Bureau HALT zorgt bij jongeren in dit soort zaken voor het vervolg, bijvoorNOTbeeld in de vorm van alternatieve straffen.

Vuurwerktips: laat u niet verrassen

Ook zelf kunt u er veel aan doen om het leuk te houden met vuurwerk. Kijk voor meer informatie en tips op www.boxtel.nl/vuurwerk