Purmerend kiest voor maximale flexibiliteit zorg


Lees voor
16 december 2015

Purmerend kiest voor maximale flexibiliteit om zorg te verlenen. Om die reden heeft het college van burgemeester en wethouders besloten niet in te stemmen met de voorgelegde Dienstverleningsovereenkomst (DVO) 2016-2018 voor de regionale inkoop voor WMO.

In de regio Zaanstreek-Waterland is in 2014 gestart met de samenwerking voor de inkoop van producten in het kader van de Wmo 2015. Hiervoor is een DVO afgesloten met de gemeente Zaanstad. Deze loopt per 1 januari 2016 af. Er ligt nu een nieuwe DVO klaar voor ondertekening die voor 3 jaar moet
gelden.

`Dit besluit was niet makkelijk, maar we hebben er goed over nagedacht. Juist vanuit het vertrekpunt dat we maatwerk willen voor de mensen die de zorg nodig hebben', aldus de reactie van wethouder Roald Helm.

Purmerend werkt van buiten naar binnen: de situatie van de bewoner en zijn context zijn leidend voor de inzet van in dit geval Wmo. In de regionale inkoop wordt steeds meer gewerkt met arrangementen. Hierdoor worden de mogelijkheden om het werk te laten aansluiten op de specifieke situaties
van mensen die de zorg nodig hebben, naar de mening van het colleges mening beperkt.

Kortom, de werkwijze van Purmerend sluit niet langer aan bij de regionale inkoop van de Wmo. Ook na uitvoerig overleg bleek de speelruimte binnen de nieuwe DVO te beperkt voor Purmerend.