16-12-2015 - Duurzaamheidsontbijt levert concrete initiatieven op


Ruim 50 Vlaardingers die een actieve bijdrage willen leveren aan de overgang naar een energieneutraal Vlaardingen kwamen afgelopen vrijdag bij elkaar voor een heerlijk duurzaamheidsontbijt in Kade40.

Wethouder Ruud van Harten deed het welkomstwoord en riep de aanwezigen op om samen met de gemeente de schouders te zetten onder de overgang naar een duurzaam Vlaardingen. Aansluitend volgden inspirerende presentaties van experts over energiebesparing en het lokaal opwekken van duurzame
energie. Ook zijn de initiatieven toegelicht die in het kader van de Stadsagenda op deze thema's zijn ingediend. Op basis van deze informatie spraken de deelnemers verder over hoe je het beste energie kan besparen in je eigen buurt samen met je buren en over het oprichten van een lokale
energiecooeperatie.

Groepjes mensen zitten aan een tafel.

Resultaat

Aan het eind van de ochtend is een groep gevormd die met elkaar een Vlaardingse Energiecooeperatie gaan opzetten. Vanuit de andere groep wilde een bewoner het voortouw nemen om in haar buurt samen met de buren energie te gaan besparen, hierbij ondersteund door de WoonWijzerWinkel.

Mocht u belangstelling hebben om u bij deze initiatieven aan te sluiten, dan kunt u zich melden bij programmamanager duurzaamheid via www.vlaardingen.nl/contactformulier of via (010) 248 4000.



Uitgelicht