16-12-2015 - Schoon, veilig en gezellig het nieuwe jaar in


Zoals u al op deze website kon lezen, heeft de gemeente Vlaardingen ook dit jaar weer een vuurwerkinzamelactie. Bewonersgroepen en verenigingen kunnen zich hiervoor vooraf aanmelden en ontvangen dan een opruim- en/of burenpakket.

Het is goed om te zien dat steeds meer bewoners en bewonersorganisaties gebruik maken van dit aanbod. De eerste aanmeldingen zijn binnen: Nassaulaan, Kwartellaan, Nijkerkhoeve, Londenweg, Koningstraat, Boterstraat, Kamerlingh Onnesstraat, Mekelstraat.

De bewoners van deze straten gaan samen aan de slag om direct na de jaarwisseling hun straat schoon te maken.

Verschillende redenen

De redenen waarom zij meedoen aan deze actie zijn verschillend: zo doet men mee uit veiligheidsoverwegingen zodat de kinderen niet de kans krijgen om met niet-geknald vuurwerk te experimenteren. Anderen bewoners maken de straat vaker schoon met elkaar. Voor hen is het meer een traditie. En er
zijn natuurlijk ook bewoners die de gelegenheid aangrijpen om elkaar een goed nieuwjaar te wensen, gezellig bij te praten en het schoonmaken van de straat erbij te nemen.

Ook meedoen?

Wilt u, samen met uw buren, een nieuwjaarsdagschoonmaakactie organiseren? Meldt u dan aan via www.vlaardingen.nl/vuurwerkactie.


Uitgelicht