Verdachten aangehouden in onderzoek naar woningoverval Bloemstraat


Verdachten aangehouden in onderzoek naar woningoverval Bloemstraat

Laatste update:
16-12-2015 | 10:06

Rotterdam - Op dinsdag 31 maart 2015 werd een 60-jarige vrouw overvallen in haar woning in de Bloemstraat. Zij deed open voor een vrouw, die zich uitgaf als gemeentemedewerker. Op dat moment kwam ook een man de woning binnen, en werd de vrouw door de twee indringers overvallen. De bewoonster
raakte daarbij licht gewond. De politie heeft de afgelopen weken twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar deze overval.

Het overvallenteam van de politie heeft afgelopen maanden onderzoek gedaan en kon dinsdag 1 december een vrouw van 23 jaar uit Rotterdam aanhouden voor deze woningoverval. De vrouw zit nog vast, de raadkamer van de Rotterdamse rechtbank heeft haar voorlopige hechtenis dinsdag met 30 dagen
verlengd.

In het onderzoek naar de overval heeft de politie vorige week dinsdag ook een 24-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Hij zit vast voor een ander strafbaar feit. Het onderzoek loopt nog en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Incident
Het 60-jarige slachtoffer kon die bewuste dag zelf het alarmnummer 112 bellen. Toegesnelde agenten troffen de vrouw vastgebonden aan. Ze is ter plaatse aan lichte verwondingen behandeld door ambulancepersoneel. De daders wisten toen te ontkomen.