Metaalstakers Drechtsteden helpen voedselbank Dordrecht op 16 december


* 15-12-2015
* Brenda Heidinga (persvoorlichting)
*

Metaalwerkers van FNV Metaal en CNV Vakmensen in de regio Drechtsteden en Alblasserwaard verlengen hun staking van 14 december met 24 uur extra: woensdag 16 december komt erbij als stakingsdag.

Wie: metaalwerknemers regio Drechtsteden en Alblasserwaard van o.a. FN Steel, IHC, Heerema, Fokker, Brush.

Wat: staking voor fatsoenlijke cao Metalektro en een tiental stakers helpt Voedselbank Dordrecht met onderhoudswerk (schilderen)

Waar:
- Stakingsbijeenkomst en inschrijving stakers: Landvast, Haven 4, Alblasserdam
- Voedselbank-vrijwilligerswerk: Provincialeweg 84, Dordrecht

Wanneer:
- 16 december:Inschrijving stakers van 7.00 tot 9.30 uur. Staking duurt 24 uur, van dinsdagavond 15 december 22 uur tot woensdagavond 16 december 22 uur.
- Vrijwilligerswerk Voedselbank Dordrecht: 9.00 tot 11.00 uur

Metaalwerkers van FNV Metaal en CNV Vakmensen in de regio Drechtsteden en Alblasserwaard verlengen hun staking van 14 december met 24 uur extra: woensdag 16 december komt erbij als stakingsdag. Een groep stakers helpt die dag de voedselbank in Dordrecht door onderhoudswerk uit te voeren. Zo
helpen ze de voedselbank en laten ze tegelijk zien dat ze graag willen werken, maar daar wel een waardering voor willen krijgen. Bij de Voedselbank Dordrecht zorgen wekelijks ruim 120 vrijwilligers voor 300 pakketten in Dordrecht.

De staking en vrijwilligersactie voor de Voedselbank maken deel uit van een reeks acties en stakingen in de metaal. De werknemers staken voor een fatsoenlijke cao Metalektro, met daarin een hoger loon, meer zeggenschap over hun werktijden en maatregelen om gezond het pensioen te halen. Sinds
het voorjaar zijn al meer dan 30.000 stakingsdagen geteld. Ook in januari staan stakingen van FNV Metaal en CNV Vakmensen gepland. De acties gaan net zolang door, tot er een fatsoenlijke cao is afgesloten.