Werkzaamheden gestart voor aanleg fietspaden in Zonnehof


* home
* nieuws

Nu het weer natter en kouder wordt en meer ouders hun kinderen met de auto naar school brengen, blijkt dat de verkeersveiligheid rond het nieuwe schoolgebouw in Duivendrecht verbeterd kan worden. Daarom heeft de gemeente samen met politie en externe deskundigen een bezoek gebracht aan het
gebied en is gekeken naar mogelijke oplossingen voor onveilige situaties.

Deze oplossingen zijn gevonden in de aanleg van twee nieuwe (tijdelijke) fietspaden.

De werkzaamheden aan de nieuwe fietspaden zijn gisteren gestart. De aannemer streeft ernaar deze binnen twee weken af te ronden.



Fietsverkeer van de Satellietbaan

Voor fietsverkeer vanuit Satellietbaan wordt een tijdelijk fietspad aangelegd die net
voor de kruising met de Astronautenweg afslaat. Dit fietspad komt parallel te liggen aan het voetpad en zal tussen het voetpad en het schoolgebouw in komen liggen zodat het fietsverkeer geen problemen ondervindt van geparkeerde auto's en openslaande deuren van auto's.

Dit is een tijdelijk fietspad en zal na gereed komen van de nieuwbouw in de Zonnehof weer verwijderd worden. In het de definitieve situatie kan het fietsverkeer de scholen via het Waddenland en de nieuwe brug bereiken.


Naamloos
De weg rechts in de tekening is de Satellietbaan. De weg die daar haaks op staat en linksonder uit beeld verdwijnt is de Astronautenweg.

Fietsverkeer van de Astronautenweg

Voor het fietsverkeer dat bij de scholen aankomt via de Astronautenweg wordt ook een nieuw fietspad aangelegd. Dit fietsverkeer hoeft niet meer de Astronautenweg te volgen om de scholen te bereiken, maar wordt door het park geleid. Hiervoor wordt net ten noorden van parkeergarage Neptunus een
fietsoversteek gecreeerd en de voetpadenstructuur door het groen wordt ook (juridisch) voor fietsers toegankelijk gemaakt. Deze oplossing zit ook in het inrichtingsplan voor de openbare ruimte van de Zonnehof maar wordt nu dus al uitgevoerd.

NaamloosxBomen

Voor deze werkzaamheden is het niet nodig om bomen te rooien. Wel zullen enkele stuiken gesnoeid worden.

Rechts op de tekening is nog net een klein deel van parkeergarage Neptunus te zien. In het midden van de tekening loopt de Astronautenweg. Het nieuwe fietspad sluit vervolgens aan op de bestaande padenstructuur in de Zonnehof.