Studenten Enschede krijgen les van politici


Gepubliceerd op 16 december 2015

Studenten van Saxion Hogeschool in Enschede krijgen vrijdag 18 december les van een aantal politici. Statenleden Margreet Overmeen (D66) en Rob Engbers (CDA) en raadslid Rene Kreeft (VVD) van de gemeente Enschede gaan met de jongeren in gesprek over de democratie en de rol van de provincie en
de gemeente daarin.

Deze lessen zijn onderdeel van het project Overijssel doet mee! van de provincie Overijssel. De lessen worden begeleid door een moderator van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat.

Lastig onderscheid

Voor jongeren is het lastig om onderscheid te maken tussen wat een provincie, het rijk en de gemeente doet en wie waarvoor verantwoordelijk is. Reden voor de provincie, gemeente en ProDemos om samen de scholieren op school op te zoeken.

Democratie onder schooltijd

De provincie Overijssel besteedt extra aandacht aan jongeren vanaf 15 jaar met de bedoeling om hen meer te betrekken bij de democratie. Met het project Overijssel doet mee! bereikt de provincie Overijssel jaarlijks meer dan 4.500 jongeren persoonlijk via gastlessen, Democratiespelen,
Statenspelen, de Jongerenraad Overijssel en debatbijeenkomsten zoals de Overijssel Debat Award.

Sinds vier jaar werkt de provincie hierin samen met ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat en gemeenten. Ook de gemeenteraad van Enschede ondersteunt van harte initiatieven om scholieren enthousiast te maken voor de politiek.

Meer informatie

www.overijsseldoetmee.nl www.prodemos.nl www.enschede.nl

Logo provincie OverijsselLogo ProDemosLogo gemeente Enschede