Opening Open Monumentendag 2016 in `s-Hertogenbosch


16 december 2015
Foto van puthuis, door Angeline Swinkels

De landelijke opening van Open Monumentendag 2016 is op donderdag 8 september in 's-Hertogenbosch. Het thema dit jaar is `Iconen en symbolen'. Met dit thema sluit Open Monumentendag aan bij het Jheronimus Boschjaar.

Aansluiting Jheronimus Boschjaar

Jheronimus Bosch weet al meer dan 500 jaar bewonderaars wereldwijd te boeien. Dat doet hij met zijn eigenzinnige symboliek en zijn fantasie. Daarom is 's-Hertogenbosch een passende plek voor de opening van de 30e Open Monumentendag.

Aandacht voor cultuur, economie en vernieuwing

Wethouder van Olden: "Uiteraard ben ik er trots op dat de landelijke opening van Open Monumentendag in 2016 in onze stad is. In 2016 is de 500ste sterfdatum van de beroemdste inwoner van 's-Hertogenbosch. Deze unieke gelegenheid grijpen we aan om de stad regionaal, nationaal en internationaal
in de belangstelling te zetten. Op het gebied van cultuur, economie en vernieuwing."

Fietsroute zondag in buitengebied

's-Hertogenbosch doet in 2016 ook voor de 30e keer mee aan Open Monumentendag. Deze keer op zaterdag 10 en zondag 11 september. Sinds 5 jaar is er een samenwerking met de gemeenten Vught en Sint-Michielsgestel op de zondag. Daarmee is Open Monumentendag nu een weekend. In het buitengebied van
's-Hertogenbosch is er dan een fietsroute. Met jaarlijks ruim 20.000 bezoekers is Open Monumentendag een van de grotere evenementen in de gemeente 's-Hertogenbosch.

Rond 1 juli 2016 staan de opengestelde monumenten en activiteiten op www.openmonumentendag.nl.

Links:

* www.openmonumentendag.nl