Nieuwe bestemming voor Willem de Zwijger kazerne


16-02-2015: Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 15 december besloten een omgevingsvergunning voor de herontwikkeling van de Willem de Zwijger kazerne in Wezep te verlenen.

Op maandag 16 november 2015 heeft architectenbureau Slaa en van Asselt samen met de initiatiefnemer, de heer Frens, aan de buurtbewoners uitleg gegeven over het plan. Naast enkele kritische vragen waren er deze avond ook positieve geluiden over het plan. Dat was mede aanleiding voor het
college om de vergunning te verlenen.

In de vier legeringsgebouwen van de Willem de Zwijger kazerne komen 90 appartementen, een beheerderswoning, een restaurant en een sportruimte.

Deze plannen passen niet in het huidige bestemmingsplan. Initiatiefnemer Frens heeft een ruimtelijke onderbouwing opgesteld waarin staat dat het plan voorziet in een goede ruimtelijke ordening en een duurzame invulling van het perceel. Hierdoor blijven deze prachtige gebouwen, dit cultureel
erfgoed, voor Wezep behouden. Wethouder Harm Westerbroek is positief over deze ontwikkeling: "Ik ben blij dat de gebouwen bewaard blijven en op een verantwoorde manier worden getransformeerd naar woningen. Dit is een goed voorbeeld van een aantrekkelijke manier van herbestemmen."

Vanaf 18 december kunt u de vergunning en de ruimtelijke onderbouwing inzien in het gemeentehuis van Oldebroek bij het KCC.