Laat uw fiets graveren!


Laat uw fiets graveren!

Pagina opties

*
Druk op de print knop van uw browser om af te drukken.
* Deze pagina doorsturen
* Facebook
* Twitter

woensdag, 16 december 2015

Het aantal fietsendiefstallen in de gemeente Nieuwegein blijft hoog. Gemeente en politie willen dit doorbreken en slaan de handen ineen. Met een aantal gerichte acties willen zij fietsendiefstallen tegengaan, maar ze hebben u nodig om het de fietsendieven zo moeilijk mogelijk te maken!

Laat uw fiets gratis graveren!

Op maandag 21 december van 10.00 tot 16.00 uur staat er een promotie- en graveerteam van het Centrum Fietsendiefstal * bij de Boogstede, bij de midden-ingang van City Plaza aan de kant van de Noordstedeweg. Zij graveren uw fiets gratis en zorgen ervoor dat deze ook direct geregistreerd wordt.

In juni stond dit graveerteam ook in Nieuwegein. Toen hebben 86 mensen gebruik gemaakt van dit aanbod, een bovengemiddeld aantal volgens het Centrum Fietsendiefstal. Grijp deze kans dus en laat uw fiets gratis graveren. Neemt u wel uw legitimatie mee?

Voorkom diefstal

Zet uw fiets altijd goed op slot, bij voorkeur op het zadelslot en met een ketting door voorwiel en frame aan een paal of hek. Gebruik een goedgekeurd slot, zet uw fiets zoveel mogelijk in het zicht en noteer de kenmerken van uw fiets (frame- en / of chipnummer, kleur, merk enz.) Ziet u een
verdachte situatie? Bel dan 112.

Doe altijd aangifte

Mocht uw fiets onverhoopt toch worden gestolen doe hier dan aangifte van. Dat levert de politie een duidelijk beeld op zodat ze gerichter actie kan ondernemen. Elke afzonderlijke aangifte wordt overigens ook uitgebreid in behandeling genomen. U kunt aangifte doen via
https://aangifte.politie.nl/e-aangifte/internetaction.do. De politie houdt verder geregeld controleacties op (gestolen) fietsen.

Maak gebruik van gratis stallingen

Als u in het centrum moet zijn, kunt u uw fiets kwijt in de gratis fietsenstallingen. Fietsenstalling De Fietspomp bevindt zich op de Raadstede onder het Stadshuis, op de Ringstede is fietsenstalling De Snelbinder gevestigd op de Hagestede zit fietsenstalling Nieuwegein West.

*Het Centrum Fietsdiefstal is een samenwerkingsverband van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Het Centrum Fietsdiefstal is in 2008 door vijftien professionele partners opgericht met de doelstelling om het aantal fietsdiefstallen
terug te dringen. Dit gebeurt door voorlichtingsactiviteiten te organiseren en alle beschikbare kennis over fietsdiefstal te bundelen en breed beschikbaar te stellen.
Fietsgraveeractie