Straatroven in Tilburg gehalveerd


16 december 2015
De boef in het gevang

Het aantal straatroven in Tilburg is in de maanden januari tot en met november van dit jaar met 44 procent gedaald in vergelijking met dezelfde periode in 2014.

Dit blijkt uit cijfers van de politie. Straatroof valt onder de zogenaamde 'high impact crimes'. Hieronder vallen onder meer straatroof, woninginbraak en overvallen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren zowel daders als slachtoffers zijn van high impact crimes.

Campagne

Er is een campagne gestart om jongeren te wijzen op de grote gevolgen van high impact crimes. De campagne heet VANMIJ en loopt drie jaar en richt zich op jongeren tussen de 12 en 23 jaar. De gedachte erachter is: mijn spullen zijn VANMIJ en blijven VANMIJ. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar
worden voornamelijk op scholen benaderd door voorlichting in klassen. Jongeren tussen de 18 en 23 jaar worden bereikt in horecagelegenheden. Diverse scholen zijn bezocht en de reacties zijn positief. Ook de 'guerrilla actie', die afgelopen week plaatsvond bij cafe Philip, was een groot succes.