Giro 2016 komt door Brummen


16 december 2015

De gemeente Brummen is doorkomstplaats van een etappe in de Giro d'Italia 2016. Op de derde dag, zondag 8 mei 2016, loopt de etappe van Nijmegen via de Achterhoek naar Arnhem. Daarbij zal het peloton ook het dorp Brummen aandoen.

Voor ondernemers, wijkverenigingen, sportclubs en andere enthousiastelingen is het een kans om er een mooi feest van te maken, die dag of in de weken daaraan voorafgaand. Wie een vergunning wil aanvragen voor een standplaats, een terras of een evenement op 8 mei 2016, heeft hiervoor tot en met
31 januari 2016 de tijd. Kijk hiervoor in het digitaal loket op de gemeentelijke website. De aanvragen worden zo snel mogelijk behandeld.

Vanaf 28 januari 2016 tellen we 99 dagen af naar de start van de Giro. Dan kleurt Gelderland langzaam steeds meer roze. Het wordt een happening van, voor en door de Gelderlanders.
Het evenementenprogramma rond Giro Gelderland kent al een flink aantal thema's die te vinden zijn op www.girogelderland.nl. Heeft u een briljant idee dat aansluit bij die thema's of een mooie aanvulling daarop vormt, kunt u dat melden op die website. Een beperkt aantal initiatieven komt in
aanmerking voor cofinanciering.

Piazzafeest of mercato

Voor de gemeente Brummen is subsidie beschikbaar voor twee zogeheten piazza-feesten: een soort `burendag' in uw wijk of straat waarbij de organisatoren een vergoeding krijgen voor het `aankleden' van de buurt en de ingredienten voor een lekkere pasta om met zijn allen samen te koken en te
eten. Ook kan er een keer met financiele ondersteuning van de provincie een zogenaamde mercato worden ingericht: dit is een uitdaging aan ondernemers om samen een markt in te richten met activiteiten eromheen die thematisch verband houden met de wielerkoers.
De aanvragen voor een piazza (2x) of een mercato kunnen worden ingediend tussen 1 en 28 januari 2016, zie www.girogelderland.nl.