Donderdag in 'Bureau Rijnmond'


Donderdag in 'Bureau Rijnmond'

Laatste update:
16-12-2015 | 12:59

Rotterdam - In 'Bureau Rijnmond', het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond, tonen politie en justitie beelden van verdachten van misdrijven. In deze laatste aflevering van 2015 vragen zij de hulp van de kijkers bij de volgende zaken:

Gewelddadige straatroven

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 juli liep een 25-jarige man over de Keerweer, in het centrum van Rotterdam, richting de voordeur van een cafe. Na het zien van enkele mannen besloot hij om niet naar binnen te gaan en weg te lopen. Ter hoogte van de Wibra haalden twee jongens hem in.
Na een korte woordenwisseling mishandelden de twee het slachtoffer en beroofden hem.
Diezelfde nacht werd rond 05.00 uur een 55-jarige man zwaar gewond aangetroffen onderaan de Westzeedijk, op de grens van het Museumpark (nabij de Griekse kerk). Ook hij bleek eerder die nacht een cafe aan de Keerweer te hebben bezocht.

Overval

Op vrijdag 4 december 2015, tussen 13.15 en 13.45 uur, werd op de Paulus Potterstraat in Rotterdam-Kralingen een man beroofd van geld. Het slachtoffer is eigenaar van een belwinkel/geldwisselkantoor in Rotterdam en hij was onderweg om geld af te storten bij de Rabobank gevestigd aan de
Lusthofstraat 124 in Rotterdam.

Poging overval

Op maandag 16 november, om ongeveer 17:44 uur vond er een poging overval plaats op de winkel Used Products, gevestigd aan de Jonker Fransstraat in Rotterdam. De kassa was gelukkig leeg, dus de dader ging er zonder buit vandoor.

Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie geeft uitleg over de straffen in de zaak van de zogenaamde "Roma'-ongeregeldheden. Ook legt men uit hoe men is gekomen tot het tonen van de beelden van de verdachten in deze zaak.

Vuurwerkzaken

Dit item behandeld legaal en illegaal vuurwerk en de aanpak en handhaving van de politie. Ook wordt aandacht besteedt aan de aanpak van het OM.

Zware mishandeling

Een 23-jarige man uit Strijen raakte op donderdag 14 mei zwaargewond bij een mishandeling op het Stadhuisplein. De identiteit van de dader is tot nu toe onbekend gebleven. Hij staat op camerabeelden en de politie hoopt dat iemand hem herkent.

`Bureau Rijnmond' is donderdagmiddag rond 17.15 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.