De week van Esther Veenboer


Gepubliceerd op: 16 december 2015
Elke week vertelt een raadslid iets over zijn of haar werk als raadslid. Deze week het woord aan PvdA-raadslid Esther Veenboer.

Raadsleden zijn net mensen

Maandag: Geen commissie- of Raadsvergaderingen deze week. Rustig avondeten met mijn gezin in plaats van om een uur of zeven half acht de deur weer uit te rennen.

Donderdag moet mijn vader een zware operatie ondergaan. Spannende dag.
Eind van de dag ben ik op mijn werk in een conference call met een collega in de USA. Mama belt, Papa is op de uitslaap kamer, operatie geslaagd. Ik slaak een zucht van verlichting. Ik moet weer terug in de conference call. Om kwart over zes verlaat ik kantoor met een prikkende neus en een
vage pijn in mijn keel.

Right to challenge

Vrijdagochtend met collega Stieneke Kruyer bij de Griffie om een thema avond voor te bereiden over het recht van inwoners om de gemeente uit te dagen om (zorg-) taken over te nemen. Ongeveer een jaar geleden hebben wij daarover een motie ingediend. Ik voel me niet echt top, maar ga graag. De
bijeenkomst in januari is te belangrijk.

We stellen een lijst samen van genodigden. Aan de wethouder vragen of hij kan zorgen dat er verschillende ambtenaren aanwezig kunnen zijn. Niet alleen zorg en welzijn, maar juist ook vastgoed en financien. Ik bel de Burgemeester om haar te vragen of ze de avond kan openen. Ze reageert
enthousiast.

Verkouden

Van het Raadhuis via onze onvolprezen Amstelveense weekmarkt, naar huis. Ga toch even op bed liggen, ben echt niet lekker. Papa herstelt niet zo goed. Hij blijft op de IC. Mama heeft me nodig, maar ik mag niet mee naar het ziekenhuis, ben te verkouden. Papa blijft het hele weekend onrustig en
ik blijf in bed.

Week van de Raad

Maandag: 's Avonds fractie vergadering ter voorbereiding op de Raad. Mijn hoofd is er niet helemaal bij, maar al gauw wordt ik meegevoerd door de goede discussies over de bespreekpunten en voorliggende moties en amendementen.

Dinsdag. Het gaat nog niet goed met papa. De artsen hebben gevraagd om te komen praten hoe nu verder. Ik ga mee want de verkoudheid is beter. Papa moet mogelijk toch weer naar de OK. Hij kan niet praten en dat frustreert hem enorm.

Ik moet dit blog nog schrijven en vraag de griffie om een extensie van de deadline van 12.00u.
Ondertussen wordt ik gebeld en ge-smst door raadscollega's over de voorbereiding op de Raad. Mijn hoofd zit vol. Geef iedereen aan dat ik vanavond weer te bereiken ben.

Terwijl ik dit schrijf belt mama. De ingreep is goed verlopen en papa is rustig. Een grote opluchting maakt zich van mij meester. Nu is er weer ruimte in mijn hoofd om me voor te bereiden op de Raad van woensdag.
E. Veenboer
Esther Veenboer
Raadslid PvdA
E-mail: e.c.veenboer@amstelveen.nl

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl