Kom uit je huis: speciale kerstbijeenkomst in het Aquinohuis


Kom uit je huis: speciale kerstbijeenkomst in het Aquinohuis

16 december 2015

Kom uit je huis: speciale kerstbijeenkomst in het Aquinohuis Kom uit je huis: speciale kerstbijeenkomst in het Aquinohuis Kom uit je huis: speciale kerstbijeenkomst in het Aquinohuis

Bibliotheek De Kempen nodigt samen met GOW welzijnswerk en RSZK het Hofhuys volwassenen uit Bergeijk uit voor Kom Uit Je Huis-bijeenkomsten in het Aquinohuis. Op zondag 27 december is er een speciale kerstbijeenkomst met muziek: gratis toegankelijk en iedereen is welkom.

Loop binnen voor een kopje koffie en een praatje. Voor wat gezelligheid en kerstsfeer. En voor wie wil: de mogelijkheid om het eigen levensverhaal te delen en mee te doen met creatieve en kunstzinnige activiteiten. Tijdens de speciale kerstbijeenkomst van Kom Uit Je Huis is er bovendien muziek
en lekkers voor bij de koffie.



Van levensverhaal naar kunstvorm

Medewerkers van Bibliotheek De Kempen, GOW welzijnswerk en vrijwilligers zijn aanwezig om te praten over levensverhalen. Deze verhalen krijgen vervolgens samen met de bezoekers een creatieve vorm. Daarvoor worden muziek, zang, beeldende vorming of gedichten gebruikt. Professionele (lokale)
kunstenaars van diverse disciplines zijn aanwezig om te helpen.



Mensen kunnen aan de slag gaan met het schrijven van een brief en gedicht over hun leven, of beeldende middelen gebruiken zoals schilderen en kalligraferen. Een muzikant komt levensliederen zingen en een dansdocent nodigt uit om mee te bewegen. Alle begeleiders zijn professioneel op hun eigen
vakgebied.

Het belangrijkste motto is: niets moet en alles kan. Deelname is gratis. Aanmelden hoeft niet, maar wordt op prijs gesteld. Dat kan in het Aquinohuis aan de Dr. Rauppstraat of telefonisch bij Ine van de Ven van Bibliotheek De Kempen: 06-46115058.



Boek

Schrijver Andre Oosterwijk de gaat de verhalen `opvangen' die tijdens de bijeenkomsten verteld worden. Op basis daarvan wordt later dit jaar een boek gepubliceerd.

Data en tijden

De bijeenkomsten van `Kom uit je huis' vinden steeds plaats op donderdagen, tussen 9.30 en 12.00 uur. Inloop is elke keer vrij mogelijk. Op zondag 27 december vindt er een speciale kerstbijeenkomst plaats, ook van 9.30 tot 12.00 uur.



2015

24 december

Extra kerstbijeenkomst op zondag 27 december.



2016

7 januari

14 januari

21 januari

28 januari

Afsluiting op 4 februari 2016: met een gezellige lunch en een expositie van de werken die gemaakt zijn.