Initiatief Woningabonnement van start


logo opgewekt Lochem

Op 8 december hebben een aantal ondernemers uit de gemeente Lochem de Stichting Duurzame gebouwen Lochem opgericht. De stichting wil voor woningeigenaren het woningabonnement mogelijk maken, zodat zij zonder investering energiebesparende maatregelen kunnen treffen.

Dit past in de pilot van Opgewekt Lochem, een samenwerkingscollectief van bedrijven uit de bouw- en installatieketen. De pilot Woningabonnement krijgt ondersteuning van de gemeente Lochem en LochemEnergie. In Zutphen loopt eenzelfde pilot die door de gemeente Zutphen wordt ondersteund.

Vervolg

Doel van de gemeentelijke steun is dat na de pilot een vervolg komt, waarin veel meer woningeigenaren een woningabonnement kunnen krijgen. De gemeente Lochem geeft aan de stichting Duurzame Gebouwen Lochem een bedrag, dat bedoeld is om de pilot van 25 woningen uit te voeren en om financiering
te regelen voor een veel groter aantal woningen. Ook het burgerinitiatief LochemEnergie steunt de pilot Woningabonnement.



Wachtlijst

Voor zowel de pilot in Zutphen als in Lochem is er een wachtlijst, maar het is de bedoeling dat in de loop van 2016 een vervolg komt. Wie interesse heeft, kan in Lochem contact opnemen met info@opgewektlochem.nl en in Zutphen met info@woonwijz.nl.

Meer informatie: www.opgewektlochem.nl.