Mifune en gemeente Bloemendaal zijn eruit


woensdag 16 december 2015

Gemeente en Mifune zijn het eens over de horeca-activiteiten van Mifune op het strand van Bloemendaal aan Zee. De gemeente Bloemendaal en de Stichting Rekreatie Sport (beter bekend onder de naam Mifune) hebben na goed overleg een vaststellingsovereenkomst gesloten.

Mifune is een watersportcentrum dat voor watersporters zeil- en surflessen verzorgt. In 2015 is er tussen de gemeente Bloemendaal en Mifune een discussie ontstaan over de interpretatie van regels die gelden voor de horeca-activiteiten van Mifune op het strand. De gemeente kondigde maatregelen
aan, wat weer leidde tot het indienen van bezwaarschriften door Mifune.

Gemeente en Mifune hebben elkaar nu gevonden in de wens om de watersportactiviteiten van Mifune te verplaatsen. Ook hebben ze afgesproken hoe Mifune zich profileert als watersportcentrum. De al ingezette procedures en aangekondigde maatregelen worden nu ingetrokken.

In de vaststellingsovereenkomst staat dat Mifune verhuist van een plek bij strandpaal 60,25, naar een plek vlakbij strandpaal 61,75 (richting Zandvoort). De gemeente verleent aan Mifune de vergunningen die verband houden met de verplaatsing. Ook staan er afspraken in over de interpretatie van
de regels die van toepassing zijn voor Mifune.

Bloemendaal en Mifune zijn verheugd dat de afspraken in goed en harmonieus overleg hebben plaatsgevonden en vertrouwen op een vruchtbare samenwerking. Dat alles in het belang van de watersporters aan het Bloemendaalse strand.