Waarnemend burgemeester nieuw gevormde gemeente Edam-Volendam benoemd


16 december 2015 - Nieuwsartikel

In goed overleg met de lijsttrekkers/beoogd fractievoorzitters van de nieuwe gemeente Edam-Volendam heeft de Commissaris van de Koning, Johan Remkes, besloten de heer W.J.F.M. (Willem) van Beek te benoemen tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Edam-Volendam.

Per 1 januari 2016 ontstaat de nieuwe gemeente Edam-Volendam na een fusie van de gemeenten Edam-Volendam en Zeevang. Omdat door de fusie alle huidige burgemeesters ontslagen worden, moet opnieuw een burgemeester geworven en benoemd worden. Deze procedure zal zeker een zestal maanden in beslag
nemen. Omdat er wel een burgemeester in de nieuwe gemeente moet zijn, benoemt de Commissaris van de Koning in dit soort situaties altijd een waarnemend burgemeester.
De heer Van Beek is op dit moment burgemeester van de gemeente Edam-Volendam.

De benoeming van de waarnemend burgemeester gaat in op 1 januari 2016 en eindigt op de dag dat de nieuwe burgemeester wordt benoemd.







------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel