Eis: 33 maanden cel voor overval tankstation Bodegraven


16 december 2015 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie heeft vandaag voor de Haagse rechtbank 33 maanden cel geeist tegen een nu 19-jarige inwoner van Bodegraven. Die wordt ervan verdacht op 11 april van dit jaar een Shell-tankstation in diezelfde plaats te hebben overvallen, samen met een andere, toen 17-jarige man. Die
is eerder in deze zelfde zaak veroordeeld tot bijna elf maanden jeugddetentie (waarvan drie voorwaardelijk).

Op 11 april drongen twee vermomde overvallers het Shell-tankstation binnen, bedreigde de 25-jarige kassamedewerkster met een vuurwapen (of iets dat daarop leek) en riepen daarbij: `Dit is een overval. Geld, geld, geld. Ik wil al het geld'. Met enkele honderden euro's gingen zij er vandoor.

De officier acht bewezen dat de nu 19-jarige man een van de twee overvallers is. Belangrijk daarbij is onder meer de verklaring van verdachte dat hij in het nabij gelegen park was vlak voor de overval, een getuigenverklaring van een vriend die stelt dat de verdachte daags voor de overval over
dit voornemen vertelde en hem na afloop de buit toonde en de telefoongegevens van verdachte die hem op het tijdstip van de overval in de directe nabijheid plaatsen.

Verder benadrukte de officier dat hij zich zorgen maakt over de jonge leeftijd van de verdachte in combinatie met de ernst van het delict. Begin 2015 had verdachte al een strafbeschikking opgelegd gekregen voor een mishandeling.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Deel dit op

*