Interview met Zwijntje: "Ik heb last van stalen rossen"


Gepubliceerd op: 16 december 2015
Misschien een beetje raar om in de tijd van Kerst een zwijntje te interviewen maar goed. Deze keer spreken we met het bronzen zwijntje dat jarenlang voor de HEMA stond. Sinds kort staat het op een nieuw plekje voor Venstra op het Stadsplein.
Zwijntje
Hoe gaat het nu met je? "Temperatuur valt mee voor de tijd van het jaar. Daarover klaag ik niet. Ik heb meer last van stalen rossen die men tegen mij aan parkeert."

Hoe bedoel je? "Mensen vinden het makkelijk om hun fiets tegen me aan te zetten als ze ff een boodschap doen."

Dat is toch handig? "Misschien wel, maar leuk is anders. Begrijp mij niet verkeerd, ik sta liever hier dan in de opslag bij de gemeentewerf. Maar ik mis mijn sociale contacten. Niemand kan me nu meer zien en erger nog, geen kindje dat nog op m'n rug kan zitten, net als vroeger."

En nu? "De komende tijd kijken we aan of er verbetering komt. Zo niet, dan kijk ik samen met de gemeente of we in het voorjaar een ander plekje op het plein kunnen vinden"

Wil je verder nog wat kwijt? "Ach ja, nou eh, let een beetje op waar je je fiets parkeert en hou een beetje rekening met me. En alvast fijne dagen!

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl