Fiets en Wandelbeurs naar Utrecht

Sfeer bepalen van actieve vakantie op de beursvloer

Fiets en Wandelbeurs naar Utrecht

"Meer dan ooit is er van alles te zien en te beleven op de beursvloer*, belooft de organisatie van de Fiets en wandelbeurs. Nieuw is de locatie: na elf jaar Amsterdam RAI vindt het evenement op 20 en 21 februari 2016 plaats in Jaarbeurs Utrecht.

Actief vakantiegevoel

Een wijnproeverij, een 'shoot-out' met fototoestellen of het beklimmen van de Eiger met een virtual realitybril: het is maar een greep uit het aanbod van nieuwe activiteiten. Ook zijn er demonstraties slacklining, een trendy sport waarbij je op een strakgespannen band balanceert. Voor kinderen is er het Hicle Kids Adventure, met een apart kinderfietsparcours, materialen voor fietsen en wandelen met kinderen en een groot aanbod aan kindervakanties.

Themaland Spanje

Bijzondere aandacht is er voor Themaland Spanje, dat zich in een groot paviljoen presenteert. Het land kent een enorme variatie aan fiets- en wandelmogelijkheden: van pelgrimsroutes naar Santiago, fietsen over de autoluweV*as Verdes(oude spoorwegen) tot hiken op de flanken van de vulkaan Pico del Teide (3718 m) op Tenerife. Ook is er een speciale informatiemarkt over Spanje.

Op het Themaland Terras kom je bij van het beursgeweld en geniet je van tapas en andere Spaanse specialiteiten.

Gelijktijdig E-bike Xperience

De miniatuurvakantie houdt niet op bij het aanbod van ruim 400 exposanten. Het entreeticket geeft namelijk ook gratis toegang tot de nieuwe e-bike Xperience, die gelijktijdig in Hal 1 en 2 plaatsvindt. Dit event draait helemaal om het testen en vergelijken van elektrische fietsen en hun snelle broertjes: de speed pedelecs of high speed e-bikes. En daar krijgen de bezoekers alle gelegenheid toe op een uitdagend testparcours, dat door twee hallen slingert.