Financiele steun WUN Research Development Fund 2015 voor COLA project

Financiele steun WUN Research Development Fund 2015 voor COLA project

16 december 2015

Dr. Mindel van de Laar (UNU-MERIT) heeft een financiele bijdrage uit het WUN Research Development Fund voor het Community of Learning for Africa (COLA) project gekregen.

COLA is een online studie- en onderzoekplatform dat (jonge) Afrikaanse PhD studenten ondersteunt bij het verbeteren van hun onderzoekvaardigheden. Het biedt cursussen aan en de mogelijkheid om van internationaal academisch personeel feedback te krijgen op hun onderzoeksvoorstellen, publicaties en papers met als doel de kwaliteit hiervan te verbeteren. Daarnaast biedt COLA onderzoekers de gelegenheid om samen te werken met andere onderzoekers, hun netwerk uit te breiden en via online discussieplatforms informatie en expertise uit te wisselen.

COLA wordt een netwerk voor Afrikaanse promovendi, hun begeleiders en internationale onderzoekers die werkzaam zijn binnen de themagebieden van UNU-MERIT en de School of Governance, te weten Governance, Public Policy, Innovatie, Technologie, Migratie, Social Protection en Economische Ontwikkeling.

UM Maastricht en UNU-MERIT en de universiteiten van Ghana, Kaapstad, Alberta, Barcelona, Duisburg en Dakar gaan COLA ontwikkelen.