Gezonde proefpersonen (60+) gezocht voor onderzoek beweegpatronen

Gezonde proefpersonen (60+) gezocht voor onderzoek beweegpatronen

16 december 2015 | NIEUWSBERICHT

Op de afdeling Moleculaire Epidemiologie van het LUMC loopt een onderzoek naar beweegpatronen. Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar gezonde vrijwilligers: fietsende mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder. Het onderzoek duurt 2,5 uur en u moet in de gelegenheid zijn om op uw fiets naar het LUMC te komen.

Tijdens het onderzoek krijgt u diverse bewegingsmeters op het lichaam geplaatst en zal u gedurende 2,5 uur lichtehuishoudelijke taken uitvoeren, een paar minuten liggen, zitten, staan, en buiten wandelen en fietsen op uw eigen fiets.

Wanneer kunt u deelnemen?

U kunt deelnemen aan dit onderzoek wanneer uw Body Mass Index (BMI) groter is dan 23 en kleiner is dan 35. U bent uitgesloten van deelname als u lijdt aan een aandoening die uw bewegingsvrijheid kan beperken, zoals diabetes, kanker, hartfalen en COPD.

Vragenlijst vooraf

Om te bepalen of u voldoet aan alle onderzoekscriteria, wordt u vooraf gevraagd twee digitale vragenlijsten in te vullen. Dat zal in totaal ongeveer 30 minuten in beslag nemen. Voldoet u aan de onderzoekscriteria, dan nemen we contact met u op voor het maken van een afspraak en volgt het daadwerkelijke onderzoek in het LUMC.

Bij deelname aan het volledige onderzoek ontvangt u een financiele vergoeding van 50 euro. Heeft u interesse om deel te nemen? Neem dan voor aanvullende informatie contact op met: Aubry Leiwakabessy of tel. 071-5269733.

Kijk ook bij: Bereken uw BMI.