Fietsstallingen Leiden Centraal: maximaal twee weken stallen

woensdag, 16 december 2015

Vanaf vrijdag 1 januari 2016 mogen fietsen in het stationsgebied rondom Leiden Centraal maximaal twee weken worden gestald. Door de wijziging blijven er meer stallingsplaatsen beschikbaar voor personen die dagelijks naar Leiden Centraal komen en hun fiets in het stationsgebied willen stallen.

Leiden is een echte fietsstad waardoor ook de behoefte aan stallingsplekken groot is. Vooral in het stationsgebied rondom Leiden Centraal is dit goed merkbaar.

Maatregelen

De komende jaren komen er op deze locatie dan ook meerdere plekken bij, waaronder 4800 onder het Rijnsburgerblok. Om het huidige aantal stallingsplekken rondom het centraal station zo effectief mogelijk te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat de stallingen begaanbaar blijven en geen verzamelplaats van weesfietsen worden. Het verwijderen van weesfietsen, fietsen die langer dan de maximale stallingstermijn gestald staan, draagt hieraan bij.

Wijziging stallingstermijn

Per 1 januari wordt de maximale (onafgebroken) stallingsduur in alle fietsenstallingen in het stationsgebied van Leiden Centraal veranderd in twee weken. Een fiets die langer dan twee weken onafgebroken wordt gestald, wordt beschouwd als `weesfiets'. De weesfiets wordt dan door de gemeente verplaatst naar het fietsendepot. Op deze manier blijft het stationsgebied toegankelijk en blijven er meer plekken beschikbaar.

Meer informatie over fietsen in Leiden is te vinden op www.leiden.nl/fietsen.