Tweede IJmond Shuttle vanaf station Beverwijk

Tweede IJmond Shuttle vanaf station Beverwijk

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 16 december 2015- Laatste update: 16 december 2015 12:02 uur

Na de eerste IJmond Shuttle - een pendeldienst tussen station Beverwijk en bedrijventerrein Wijkermeer - is er nu ook een tweede lijn voor andere bedrijven in de regio. Voor werknemers wordt reizen met het openbaar vervoer zo een stuk aantrekkelijker.

Artikel 4 - Ijmond shuttlebus De IJmond Shuttle rijdt in de ochtend- en avondspits vanaf station Beverwijk, zet de deelnemers af voor de deur van hun werk en haalt hen daar ook weer op. Inmiddels zijn er twee shuttlediensten: de eerste rijdt naar bedrijventerrein Wijkermeer, een tweede dienst stopt bij bedrijven als Detailresult, Evers, Vicoma, Viva! Zorggroep, Tebodin en Tata Steel. `Ongeveer 70 werknemers maken nu al regelmatig gebruik van de shuttles, en dat worden er steeds meer', zegt Sophie Zwetsloot, programmamanager van IJmond Bereikbaar.

Bereikbaarheid

De shuttle is een van de maatregelen om de IJmond bereikbaar te houden als de Velsertunnel in 2016 dicht is. Omdat veel mensen in de regio werken en wonen, scheelt het veel drukte als zij de auto laten staan en met het ov of de fiets naar het werk reizen. Daarom stimuleert IJmond Bereikbaar bedrijven en werknemers om vaker de auto te laten staan en over te stappen op de fiets of het ov. Zo blijft de regio ook goed bereikbaar tijdens de renovatie van de Velsertunnel, die vanaf april 2016 negen maanden dicht is.

Met de fiets

`Ons doel is om uiteindelijk 1.000 extra auto's uit de spits de halen', licht Zwetsloot toe. `Dat doen we door 250 mensen te stimuleren om over te stappen op het ov en nog eens 2.000 mensen te motiveren om de fiets te pakken.' Inmiddels doen zo'n 60 regionale bedrijven en ondernemers mee aan de ov- en fietscampagne van IJmond Bereikbaar. De ruim 1.000 werknemers die nu al kiezen voor de fiets, krijgen hiervoor een kilometervergoeding. In de koude wintermaanden wordt die verhoogd van EUR 0,10 naar 0,15 per gefietste kilometer.

Meedoen

Ondernemers die willen meedoen met de shuttlediensten of de fietscampagne IJmond Bereikbaar: Goed op weg, kunnen contact opnemen met IJmond Bereikbaar per e-mail.