Inbreng Geert Wilders bij debat over rapport Commissie Oosting

Geschreven: 16 december 2015

Vz, wat een stoere praat was er van de heer Rutte bij de verkiezingen. Hij ging de misdaad keihard aanpakken. Er ging echt wat gebeuren. En op Justitie kwamen twee echte crime-fighters: Opstelten en Teeven. Alles ging anders worden. No more mr. nice guy.

Maar hoe anders werd het. Wat een deceptie. Wat een afgang. Beide bewindspersonen zijn gigantisch door de mand gevallen.

Want wat zijn de feiten?

Feit is dat de heer Teeven in 2000 een geheime deal sloot ten nadele van de Nederlandse staat en de belastingbetaler. Een deal met een drugsbaron, veroordeeld voor cocainehandel, hasjhandel en een ontsnappingspoging met semtex, zware explosieven dus.

Deze topcrimineel kreeg gratie oftewel kwijtschelding van een deel van zijn straf en maar liefst 4,7 miljoen gulden op zijn bankrekening gestort, buiten de belastingdienst om. En dat bedrag werd geheim gehouden, onder het tapijt geschoven, er werd over gelogen, het bonnetje was jaren onvindbaar, Nederland werd massaal misleid.

Maar als de gewone man 100 euro te weinig opgeeft bij de belastingen, gaat hij aan de hoogste boom. En als de gewone Nederlander achter het stuur een paar kilometer te hard rijdt, ontvangt hij pronto een boete. Maar voor criminelen gelden dus hele andere regels. Die krijgen miljoenen in hun schoot geworpen.

Vz, we herinneren ons nog allemaal de verkiezingsposters nog van de partij van de premier. Met grote letters stond het er: "Meer straf en minder begrip voor criminelen." In de praktijk betekent dat dus: "Meer geld en meer begrip voor criminelen." U kunt uw miljoenen afhalen bij Fred Teeven.

Er is maar 1 Nederlander die nog gelooft in de valse beloften van Mark Rutte en dat is Cees H.

Rutte beloofde elke Nederlander 1000 euro. Die kwamen er niet. Maar 1 iemand kreeg maar liefst 5 miljoen belastingvrij. De boodschap: misdaad loont.

Nu, in de nadagen van dit kabinet, terwijl de ministers als lamgeslagen boksers hunkeren naar het eindsignaal, zien we het laatste restje geloofwaardigheid van de VVD verdwijnen.

Feit is dat het allemaal VVD-ers zijn die deze deal regelden. De twee officieren van Justitie die Cees H. zijn postcodekanjer overhandigden, zijn nu VVD-politici. Vorige week zei de minister-president nog "Fred Teeven heb je nodig om de klootzakken te pakken." Ook dat ligt anders. Fred Teeven heb je nodig om klootzakken miljoenen te laten pakken.

En het zijn ook allemaal VVD-ers die als minister de Kamer verkeerd informeerden, informatie over deze deal in de doofpot stopten. Of onder het tapijt schoven. Of zelfs letterlijk door de papierversnipperaar, de shredder joegen.

Ga maar na:

De voormalige ministers Korthals en Opstelten lichtten de Kamer verkeerd in.

Onwelgevallige passages werden weggelakt, zwartgemaakt, in stukken die vertrouwelijk naar de Kamer werden gestuurd.

Een gespreksverslag ging in een kluis en mocht niet gedeeld worden met het parlement.

De woordvoerders justitie en de campagneleider Van der Steur en Dijkhoff hielpen voormalig minister Opstelten mee een persbericht te schrijven dat de feiten verdoezelde en de waarheid geweld aandeed. En even later zaten ze zelf op de stoelen van Opstelten en Teeven.

En de voormalige Kamervoorzitter joeg een brief van een klokkenluider door de shredder en sms'te "storm in een glas water. Geen actie nodig" aan Halbe Zijlstra - excuseer Vz, ik bedoel natuurlijk aan HZ.

En dan is er nog die andere minister, Mw. Schippers, die er een leuke complottheorie bij bedacht. Want iedereen had het natuurlijk gedaan, behalve de VVD.

En wat deed onze minister-president zelf?

De man die een dag voor het aftreden van Minister Opstelten nog over hem zei: "Ivo zit er bovenop, hij is full focus"?

De man die zei dat de deal mocht?

De man die zei dat het door Teeven bewerkte en nota bene geparafeerde gespreksverslag niet meer was dan een "vertrouwelijke persoonlijke aantekening"?

De man die nu onnavolgbare teksten brabbelt zoals "ik had dat stuk niet gelezen maar wel gezien".

De man waarvan 51 procent van de Nederlanders inmiddels vindt dat hij zijn biezen moet pakken en opstappen?

Die man, premier Rutte dus, keek weg, vroeg niet door, wilde de waarheid duidelijk niet weten, en toonde een totaal gebrek aan regie en een totaal gebrek aan leiderschap.

Vz, het lijkt wel een soort maffia-familie - met Mark Rutte in de rol van Don Corleone.

Hij is de godfather, hij bedekt alles wat zijn VVD-clan doet met de mantel der liefde en kijkt zoveel mogelijk de andere kant op. Hij wil het eigenlijk allemaal niet weten. Intussen vinden steeds meer VVD-ers een paardenhoofd in hun bed. Opstelten, Teeven, Van Miltenburg, wie volgt?

Meneer de Minister-president, niemand gelooft u nog. Niemand wil u nog. Niemand vertrouwt u nog. Meer dan helft van alle Nederlanders wil dat u er alleen maar mee ophoudt.

U bent alleen maar bezig uw eigen hachje te redden terwijl Nederland een premier nodig heeft die het vertrouwen in de politiek herstelt en de belangen van de Nederlanders verdedigt.

Daarom heb ik maar 1 vraag voor u: Wanneer stapt u op?