Ablynx kondigt uitoefening warrants aan

GENT, Belgie, 16 december 2015 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX; OTC: ABYLY] kondigde vandaag aan, in overeenstemming met titel II van de Wet van 2 mei 2007 en het Koninklijk Besluit van 14 februari 2008, dat de Vennootschap 287.500 nieuwe aandelen heeft uitgegeven in ruil voor EUR1.532.750,00 als resultaat van het uitoefenen van warrants.

Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder, heeft 287.500 warrants uitgeoefend, waarvan hij er 67.500 in aandelen heeft behouden. Als gevolg hiervan nam zijn aandelenbelang toe tot 184.200 aandelen. De cash van de overige uitgeoefende warrants werd deels gebruikt om de kosten en belastingen van de uitoefening te financieren. Het merendeel van de uitgeoefende warrants zou in 2016 vervallen. Naast zijn aandelenbelang behoudt Dr Moses nog steeds ongeveer 0,5 miljoen toegekende warrants.

Als resultaat van deze transactie heeft Ablynx nu 54.812.374 uitstaande aandelen.

Het totaal aantal rechten (warrants) om in te schrijven op nog niet uitgegeven stemrechtverlenende effecten bedraagt op heden 2.651.245 hetgeen tevens gelijk is aan het totaal aantal stemrechten dat bij de uitoefening van die warrants kan worden verkregen. Vandaag zijn er 1.000 converteerbare obligaties uitstaand die, bij conversie van dergelijke converteerbare obligaties, aan de houders daarvan het recht geven op 7.733.952 aandelen van de Vennootschap in het aggregaat.

Over Ablynx

Ablynx is een biofarmaceutische onderneming actief in de ontwikkeling van Nanobodies^(R), gepatenteerde therapeutische eiwitten gebaseerd op enkel-keten antilichaamfragmenten die de voordelen combineren van medicijnen gebaseerd op conventionele antilichamen en kleine chemische moleculen. Ablynx is toegewijd om nieuwe medicijnen te ontwikkelen die een duidelijk verschil kunnen maken voor de samenleving. De Vennootschap heeft vandaag ongeveer 40 programma's in eigen ontwikkeling en met partners in diverse therapeutische indicaties zoals inflammatie, hematologie, immuno-oncologie, oncologie en ademhalingsziekten. Ablynx heeft overeenkomsten met verscheidene farmaceutische bedrijven waaronder AbbVie, Boehringer Ingelheim, Eddingpharm, Genzyme, Merck & Co., Inc., Merck KGaA, Novartis, Novo Nordisk en Taisho Pharmaceuticals. De onderneming is gevestigd in Gent, Belgie. Meer informatie is te vinden www.ablynx.com.