Eindexamenexpositie studenten Fotoacademie in Groningen


GRONINGEN, 20151216 -- De mooist gespierde mannen van Groningen. Spelende kinderen, gefotografeerd door een moeder die hun jeugd wil bewaren. Een voetbalmeisje dat meer opgaat in haar eigen gedachten dan in het spel. Een hotelkamer vol raadsels en geheimen. Deze en meer foto’s zijn te zien in de expositie DOOR4 die tot en met 5 januari te zien is in Galleria Unexpected aan het Schuitendiep in Groningen. DOOR4 bevat werk van Jolanda Kleij, Rinkje Miedema, Janet Vermist en Judith Minks.

Het viertal deed eerder deze maand eindexamen aan de Fotoacademie, de gerenommeerde fotografieopleiding die is gevestigd in Amsterdam maar (t/m 2016) een Noordelijk steunpunt heeft in Haren.

De fotografen van DOOR4 bestrijken vakmatig een breed terrein, maar leggen in hun examenwerk vooral de nadruk op het portret.

Zo fotografeerde Jolanda Kleij de lichaamsoefeningen van de 'Bar Brothers Groningen’, een groep mannen die oefenen (in de open lucht!) op een speelveldje in de stad, portretteerde Janet Vermist jongeren in de zijlijn van sport en vrijetijdsbesteding. Rinkje Miedema maakte introverte beelden van haar opgroeiende kinderen en hun leven op het grensvlak van jeugd en pubertijd.

Judith Minks op haar beurt ensceneerde op filmische wijze foto’s van de opeenvolgende gasten in een hotelkamer.

De Fotoacademie in Amsterdam geldt als de grootste en meest ambitieuze hogeschool voor fotografie in Nederland. De instelling staat zeer hoog aangeschreven: veel van de studenten slepen in het verdere verloop van hun carrière onderscheidingen in de wacht bij nationale en internationale fotocompetities zoals de Zilveren Camera, World Press Photo en SO (Selection Of dutch photography).

DOOR4
Eindexamenexpositie Fotoacademie

Duur: 22 december 2015 t/m 5 januari 2016
Locatie: Galleria Unexpected, Schuitendiep 47, Groningen
Open: Dinsdag t/m vrijdag 12.00 uur - 16.30 uur en zaterdag 13.00 uur - 16.30 uur
NB - gesloten op 25 en 26 december, en 1 januari

Informatie: http://www.door4.nl
http://www.galleriaunexpected.com
Informatie Fotoacademie: http://www.fotoacademie.nl





Second Events