Vuurwerkregels, houd het gezellig!


15-12-2015 Traditioneel sluiten we het jaar af met het afsteken van vuurwerk. Dit is toegestaan tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Motto: gebruik je verstand!

Traditioneel sluiten we het jaar af met het afsteken van vuurwerk. Uiteraard is het afsteken van vuurwerk aan wetgeving gebonden. Deze wetten zijn er voor uw en andermans veiligheid. Om op deze wetgeving toe te zien zal de politie toezicht houden tijdens de jaarwisseling. Uiteraard is dit geen
vrijbrief om gevaarlijke situaties te laten ontstaan. Signaleert u toch een gevaarlijke situatie, dan kunt u dit melden bij de politie via telefoonnummer 0900 - 88 44.

Gewijzigde afsteektijden

Om de overlast overdag door vuurwerk te beperken heeft het kabinet de afsteektijden van vuurwerk verkort. U mag vuurwerk alleen nog afsteken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Minimumleeftijd afsteken vuurwerk

Op de verpakking van legaal vuurwerk staat welke leeftijd u moet hebben om het te mogen afsteken. De minimumleeftijd (12, 16 of 18 jaar) hangt af van het soort vuurwerk.

Aangepaste vuurwerkregels

Door overlast in het verleden, gelden voor het afsteken van vuurwerk in Hoogkarspel afwijkende regels:

* In het centrum van Hoogkarspel mag pas vanaf 20.00 uur vuurwerk worden afgestoken. Dit als bescherming voor het winkelende publiek en de kerkgangers.
* Bij het woningcomplex aan de Laurier nummers 18 tot en met 72 mag rondom de carport helemaal geen vuurwerk worden afgestoken.

Informatie

Op de website van www.politie.nl leest u alle informatie over het kopen en/of afsteken van vuurwerk.
Dit zijn de aangewezen gebieden (pdf) waar het verboden is om vuurwerk af te steken.

Afvalbakken afgesloten

In verband met het naderen van de jaarwisseling, worden afvalbakken vanaf 14 december afgesloten of verwijderd. De gemeente doet dit uit voorzorg om vuurwerkschade en/of vandalisme aan de afvalbakken te voorkomen. Vanaf de eerste week van januari worden de afvalbakken weer geopend of
teruggeplaatst. We zijn ons er van bewust dat dit overlast kan veroorzaken maar wij vragen om uw begrip.
15-12-2015
Thema Nieuws, Drechternieuws