Nieuwe cao biedt perspectief op meer inkomenszekerheid van bankperso..


Nieuwe cao biedt perspectief op meer inkomenszekerheid van bankpersoneel

Geplaatst op 17 december 2015
[IMG]
Dat zegt Hans de Jong, belangenbehartiger bij ABN AMRO van De Unie, de belangrijkste vakbond in de All Finance.
"Het is De Unie gelukt in de nieuwe cao van ABN AMRO de belangen van het bankpersoneel centraal te stellen. Juist nu de staat zich terugtrekt van de bank na het klinkende succes van CEO Gerrit Zalm met zijn beursgang en de creatie van aandeelhouderswaarde. Daarom hebben we ons met het
personeel ingezet voor nieuw perspectief op inkomenszekerheid en een persoonlijk ontwikkelingsbudget."

"Met deze cao en een nieuw sociaal plan creeren we gezamenlijk wendbaarheid en werk, zowel binnen als buiten de bank." Aldus De Jong. "Gezien de onzekere toekomst van veel medewerkers in de financiele sector zijn we blij dat er bij ABN AMRO voor langere tijd afspraken gemaakt zijn over een
sociaal plan. Het is nu in ieder geval duidelijk wat het vangnet is voor medewerkers, mocht hun arbeidsplaats komen te vervallen. Dat geeft rust."

De nieuwe cao geldt van 1 januari 2016 - 1 januari 2018. Afgesproken is dat de lonen worden verhoogd met 1,5% op 1 januari 2017. Het huidige Sociaal Plan is met een jaar verlengd en een nieuw Sociaal Plan geldt daarna voor 3 jaar tot 1 januari 2020.
De Unie bestuurder De Jong concludeert, "Er wordt maximaal ingezet op het vinden van ander werk zodat we inkomenszekerheid kunnen realiseren."



Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Hans de Jong

Informatie

Sectoren: Finance
Geplaatst in: Actueel Nieuws, Persberichten, De Unie in het nieuws