War Child laat oorlogskinderen weer kind zijn


Je zult maar kind zijn in Congo. Telkens weer laait de onrust op en trekken gewapende bendes door het land. Dan moet je alles achterlaten en het oerwoud in vluchten. Je kunt niet naar school. Of erger: je wordt gerekruteerd als kindsoldaat of misbruikt door soldaten.

Veilige, vrolijke plek
Soms is het langere tijd rustig en stabiliseert het dorpsleven enigszins. In die regio's helpt War Child om een veilige, vrolijke plek voor kinderen te creeren, zodat ze hun oorlogservaringen kunnen verwerken. Ze wennen weer aan leven in vrede, leren praten over hun verleden, kunnen sporten en
spelen en gaan naar school. De ASN Bank ondersteunt deze activiteiten in de Congolese provincie Zuid-Kivu.

Video War Child in Oost-Congo[IMG]

_____________________

Kinderen beschermen
War Child krijgt hulp van mensen uit de lokale gemeenschappen. "Waar je ook bent, er zijn altijd mensen die zich het lot van kinderen aantrekken", vertelt Esther Obdam, hoofd programma's Congo van War Child. "Een leraar, een vroedvrouw of een sterke moeder die weeskinderen in haar gezin
opneemt. Die mensen hoeven we er niet van te overtuigen hoe belangrijk het is om kinderen te beschermen. Maar we helpen ze wel met praktische oplossingen en kennis."

Lees welke resultaten War Child in Zuid-Kivu heeft bereikt.

Wat doet de ASN Bank?
Wij steunen dit project van War Child in het kader van ons duurzame thema "tegen wapenindustrie". Hiermee willen we iets doen om de schadelijke gevolgen van wapengebruik voor de meest kwetsbare groep - kinderen - enigszins te beperken.

Wat doen we nog meer? We steken geen geld in ondernemingen die op wat voor manier ook zijn betrokken bij wapenproductie, -handel en -distributie. En in landen investeren we alleen als ze verdragen en conventies voor het uitbannen van controversiele wapens hebben ondertekend.

Lees meer over ons beleid.

Terug naar de social newsroom
Contactpersoon

Ruud Stevens
Adviseur externe communicatie
photo:Ruud Stevens ruud.stevens@asnbank.nl
070-3569353
/
06-10963432

Britt Enthoven
Communicatiemedewerker
photo:Britt Enthoven britt.enthoven@asnbank.nl
070-3569347
/
06-20613617