Blader online door het nieuwe nummer van onderwijsmagazine I.O. Nieu..


Blader online door het nieuwe nummer van onderwijsmagazine I.O.

Nieuwste editie I.O. Magazine: van zorgen voor naar zorgen dat

17 december 2015

Blader online door het nieuwe nummer van onderwijsmagazine I.O. (klik op het plaatje) of download de pdf onderaan de pagina.

[IMG] Begin dit jaar verscheen in Engeland een gezaghebbend adviesrapport over de verbetering van de verpleegkundeopleiding. Professor Lisa Bayliss-Pratt was nauw betrokken bij de totstandkoming. Zij is directeur Verpleegkunde bij de overheidsorganisatie Health Education England (HEE).
Bayliss-Pratt schets speciaal voor het onderwijsmagazine I.O. een beeld van de 'verpleegkundige van de toekomst'. Haar visie is ook interessant voor de Nederlandse opleidingen.

En verder in dit nummer:

* De zorg verandert onder invloed van maatschappelijke, demografische en technologische ontwikkelingen in rap tempo. Hoe komen we tot een situatie waar er sprake is van zorgen dat in plaats van zorgen voor?
* Jos de Blok, directeur van Buurtzorg Nederland, en Diana Monissen, bestuursvoorzitter van het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie, over maatschappelijk verantwoord ondernemen in de zorg.
* Ouderen gaan op steeds latere leeftijd naar een verzorgingshuis, waardoor hun zorgbehoefte complexer is dan voorheen. Vaak hebben ze meerdere aandoeningen tegelijk. Deze ontwikkelingen stellen nieuwe eisen aan de zorg. Essay van Linda Koopmans van het onderzoeksbureau Nivel.

I.O. verschijnt driemaal per jaar. Een abonnement en/of losse nummers zijn kosteloos te verkrijgen bij de dienst communicatie van VUmc, tel. 020 - 444 3444 of via m.roozen@vumc.nl .

bron: Origineel

downloads

* I.O. Magazine, december 2015 (PDF bestand - 3.54 megabytes)