Drugsafval gedumpt in sloot


Drugsafval gedumpt in sloot

Laatste update:
17-12-2015 | 13:25

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Goirle - Op de Nieuwkerksedijk-Zuid zijn woensdagmiddag 16 december 21 jerrycans met drugsafval gevonden. De vaten zaten goed ingepakt in vuilniszakken en zijn intussen weggehaald.

Om 14.55 uur kreeg de politie een melding dat er vuilniszakken in een sloot lagen. Agenten die de zakken zagen liggen vroegen de brandweer om de zakken te verwijderen. Dit omdat de brandweer beschermende kleding aan heeft voor het geval er schadelijke stoffen in de zakken zaten.
Brandweerlieden zetten de zakken op de wal waarna bleek dat er jerrycans in zaten met restafval van vermoedelijk amfetamine. Na onderzoek door de recherche en de Forensische Opsporing zijn de vaten door een gespecialiseerd bedrijf vervoerd en opgeslagen. Ook de gemeente is betrokken om
mogelijke vervuiling van de omgeving aan te pakken. De politie gaat het onderzoek naar mogelijke verdachten van het dumpen van het afval voortzetten.



Dumpingen

Dumpingen zijn de zichtbare uitwassen van laboratoria. De grondeigenaar (overheid of particulier) waarop het afval is gedumpt, moet de schoonmaakkosten betalen. Dergelijke acties van de politie richten zich op de aanpak van drugs in Zuid-Nederland en past in een bredere aanpak om als
georganiseerde overheid de georganiseerde criminaliteit te bestrijden.