13-jarige jongen verdacht van handel illegaal vuurwerk


13-jarige jongen verdacht van handel illegaal vuurwerk

Laatste update:
17-12-2015 | 14:06

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Renesse - Gisterenavond is een 13-jarige jongen aangehouden op verdenking van handel in illegaal vuurwerk. In zijn woning is bijna 14 kilo zwaar illegaal vuurwerk gevonden.

De naam van de verdachte komt bovendrijven in een onderzoek naar diverse meldingen vanwege vuurwerkoverlast op Noordgouwe. Daaruit komt naar voren dat hij mogelijk de leverancier is van het vuurwerk. Omdat het voorstelbaar is dat hij een voorraad heeft opgeslagen in de ouderlijke woning wordt
deze doorzocht. Daar wordt inderdaad in diverse dozen zwaar illegaal vuurwerk gevonden. De spullen zijn in beslag genomen. Ook een imitatievuurwapen en een zakmes zijn meegenomen. De jongen is op het moment van de doorzoeking niet thuis. Later die avond is hij alsnog aangehouden en in
verzekering gesteld. Gezien zijn jeugdige leeftijd mag de jongen zijn in verzekeringstelling thuis uitzitten en blijft daarmee ter beschikking van de politie.

Melden illegaal vuurwerk

Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.