Je eigen rijgedrag terugzien in de videosurveilanceauto


Je eigen rijgedrag terugzien in de videosurveilanceauto

Laatste update:
17-12-2015 | 15:04

Noord-Holland - De videosurveillanten hebben donderdagochtend en -middag weer de nodige weggebruikers aan de kant gezet op wegen in Noord-Holland.

Tijdens de onopvallende surveillance werden voornamelijk hardrijders aan de kant gezet, hieronder een selectie vanuit de surveillance van donderdag 17 december:
- op de N201 ter hoogte van Schiphol-Rijk werd donderdagochtend een automobiliste aan de kant gezet door de videosurveillanten, nadat zij opviel door haar rijgedrag. De vrouw reed 36 km/uur sneller dan de maximum snelheid. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt
- op de Kruisweg in Hoofddorp werd een automobilist aan de kant gezet die niet handsfree aan het telefoneren was tijdens het rijden. Hij viel op door zijn rijgedrag en kreeg een fikse boete mee.
- op de Leimuiderweg in Nieuw-Vennep werd eveneens een hardrijder aan de kant gezet nadat hij 114 km/uur had gereden, waar maximum 80 km/uur is toegestaan.
- op de Westerweg (N242) werd een automobilist aan de kant gezet nadat hij opviel bij de videosurveillanten omdat hij te hard reed. De man bleek na een meting 118 km/uur te hebben gereden. Op de N242 geldt een maximum snelheid van 80 km/uur.

De videosurveillanten controleren het verkeer op (on)veilig rijgedrag. Op basis van slecht of afwijkend rijgedrag zetten zij weggebruikers aan de kant en confronteren hen met de beelden van dit rijgedrag. Sommige mensen schrikken bij het zien van de beelden van hun eigen rijgedrag en dit kan
leiden tot gedragsverandering.

2015299864