Cursus Actualiteiten Gezondheidsrecht 2015

Categorie : Overig

Datum : 17 december 2015

Tijdstip : 14:30 - 21:30 uur

Lokatie : Leiden

Organisator : Faculteit Rechtsgeleerdheid

Deze cursus, gericht op juristen en beleidsmakers werkzaam in de zorg, biedt u een uitstekende kans om in een dagdeel snel en efficient op de hoogte te raken van de recente ontwikkelingen in het gezondheidsrecht.

Omschrijving

Deze cursus, gericht op juristen en beleidsmakers werkzaam in de zorg, biedt u een uitstekende kans om in een dagdeel snel en efficient op de hoogte te raken van de recente ontwikkelingen in het bestuursrecht en het gezondheidsrecht, de dwarsverbanden en de betekenis daarvan voor de praktijk.

De belangrijkste gezondheidsrechtelijke onderwerpen komen tijdens deze cursus aan de orde. Daartoe worden de relevante bestuursrechtelijke wetten en uitvoeringsregelingen belicht. Een breed scala aan thema's passeert daarbij de revue, in het bijzonder regels waarmee ziekenhuizen te maken krijgen.

Dwarsverbanden en bruggetjes naar het aanpalende strafrecht, civiele recht en Europese recht maken de het overzicht compleet. En dat aan de hand van actuele voorbeelden. Er is uiteraard voldoende tijd voor het stellen van vragen.

De cursus wordt aangeboden door juristen die allen werkzaam zijn in de gezondheidszorg en/of rechtspraktijk. Alle cursisten krijgen een exemplaar van het boek `Bestuursrechtelijk gezondheidsrecht' (2e druk, 2015).

Meer informatie

Faculteit Rechtsgeleerdheid, juridisch PAO