Unit4 levert zelfsturende ERP voor projectteams

Utrecht - 17. December 2015

Unit4 breidt zijn ERP-oplossing uit met een machine-learning functionaliteit voor projectteams. Unit4 Business World scant de volledige projecthistorie van een bedrijf en gebruikt die gegevens om nieuwe projecten te koppelen aan eerdere soortgelijke projecten. Met dit zelfsturende ERP-systeem, dat draait op het Unit4 People Platform, zijn project-intensieve organisaties in staat hun concurrentievoordeel en marges te verbeteren.

De nieuw ontwikkelde functionaliteit is bedoeld voor data-gedreven project- en consultancy organisaties die nieuwe projectbiedingen willen baseren op inzichten uit bestaande projecten, zoals actuele kosten, opbrengsten en winstgevendheid. Daardoor kan de snelheid van het biedingsproces omhoog tegen minder risico's. Ook is een gegarandeerd rendement van het project te realiseren.

Gebruikers kunnen de details van de voorgestelde 'referentieprojecten' raadplegen om te bepalen welke elementen bruikbaar zijn in een nieuw project. Daarnaast zijn voorspellingen te doen over de kosten, tijd en inspanning voor een nieuw soortgelijk project. Met een muisklik creeert de gebruiker een gedetailleerd projectplan, gebaseerd op leerpunten van eerdere succesvolle projecten en bijbehorende transacties zoals urenstaten.

"Bedrijfssoftware evolueert van uitsluitend het verwerken van transacties tot het uitvoeren van zelfsturende analyses die patronen herkennen, afwijkingen opsporen en oplossingen voorstellen", zegt Martien Merks, Managing Director Benelux bij Unit4. "Met de nieuwe uitbreiding van ons ERP-systeem zijn we weer een stapje verder in de richting van onze visie: het realiseren van zelfsturende bedrijfssoftware, waarbij geavanceerde analysetechnieken worden gebruikt om complexe taken zo gemakkelijk mogelijk te maken. We bedenken steeds betere manieren om grote hoeveelheden gegevens te gebruiken. Projectteams kunnen nu de waarde van gegevens uit eerdere projecten gebruiken voor het creeren van concurrentievoordeel en margeverbeteringen. Hiervoor combineren we voorspellende analyses met intelligente gebruikerservaringen en procesautomatiseringselementen."

Unit4 lanceert verder vernieuwde project forecasting voor Business World. Hiermee kunnen projectmanagers binnen mum van tijd het te verwachte resultaat van hun projecten voorspellen. Het programma voorziet professionele dienstverlenende organisaties van een duidelijk inzicht in hun projectprestaties en de bijkomende risico's, en biedt hen tegelijkertijd de kans om hun cashflow beter te beheren.

Oprichter David Hofferberth van het onafhankelijke SPI Research stelt in een reactie dat zakelijke dienstverleners meer dan ooit de noodzaak voelen om projecten feilloos te laten verlopen. "Het is cruciaal om in een vroeg stadium de kosten en tijdsduur van een project te voorspellen, maar de meeste bedrijven zijn hierin nog weinig succesvol. De opkomst van nieuwe bedrijfsoplossingen voorzien van analysemogelijkheden zullen bedrijven helpen hun kansen beter te kwalificeren. Het is een interessante tijd voor de sector."

Nicolas Frotiee, Groupe ALTEN, gebruikt de nieuwe oplossing in zijn bedrijf. "Bij het verzamelen van planningsinzichten en vergelijkingsinformatie en het vermogen om aanverwante projecten binnen de hele organisatie te kunnen inzien, is Business World een zeer nuttig hulpmiddel. De flexibele zoekmogelijkheden en projectpresentatie zorgen dat deze oplossing heel intuitief werkt."

Nick Hubbard, Hoofd Business Excellence bij consultancyfirma WSP Parsons Brinckerhoff:

"De projectoplossing van Unit4 kan bijdragen aan de verbetering van netwerken, met name in grote organisaties zoals de onze. Dit zorgt voor meer efficientie bij het creeren van nieuwe projecten. Het systeem kan zelfs helpen bij het identificeren van belangenconflicten met andere onderdelen van de organisatie."

About the company

Unit4 is een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties. Met ruim 4000 medewerkers wereldwijd genereert Unit4 een jaarlijkse omzet van meer dan 500 miljoen euro. Unit4 levert ERP, branchegerichte en best-in-class applicaties. Duizenden organisaties uit sectoren als zakelijke en publieke dienstverlening, onderwijs, non-profit, vastgoed, groothandel en financiele dienstverlening werken met business software van Unit4. Unit4. In business for people.