Martin Schilder Autoverhuur deelt geluk voor donatie aan het Vergeten Kind

08 december 2015

Alkmaar, 8 december 2015 - Bij Martin Schilder Autoverhuur staat de decembermaand in het teken van geluk. Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt, dus vraagt de onderneming haar klanten om het geluk een handje te helpen. Op de verhuurlocaties in Haarlem, Heemskerk en Alkmaar mogen klanten tegen betaling van een kleine donatie een 'gelukskerstbal' uitkiezen. Met een beetje geluk zit in de bal een winnend lotnummer. De opbrengst van de donaties gaat naar Stichting Het Vergeten Kind.

Deze stichting zet zich in voor de meer dan 30.000 kinderen in Nederland die in sobere opvanglocaties wonen, soms zelfs op geheime locaties om hun veiligheid te garanderen. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. Echt kind zijn, kunnen ze niet. Stichting Het Vergeten Kind vindt dat deze kinderen zo niet zouden moeten wonen en wil hun een kindvriendelijke leefomgeving geven. Een plek waar ze kunnen spelen en ontspannen. Een warme plek zonder zorgen en met activiteiten die passen bij hun leeftijd. Een kinderleven waarin wel gelachen kan worden. Zoals het gewoon hoort te zijn.

"De stichting komt voort uit een initiatief van actrice en zangeres Guusje Nederhorst die in 2004 op heel jonge leeftijd overleed", aldus directeur Ko Schilder van Martin Schilder Autoverhuur. "Wij zijn onder de indruk van wat de stichting doet voor kinderen die je hier zo op straat zou kunnen tegenkomen. Deze kinderen verdienen aandacht en warmte, een beetje geluk. Dat heeft zeker in de feestmaand december een bijzondere betekenis. Daarom zetten we ons graag in voor deze groep. De doelstellingen van de stichting spreken ons als familiebedrijf erg aan."

Martin Schilder Groep

Martin Schilder Autoverhuur maakt onderdeel uit van Martin Schilder Group, een familiebedrijf met zijn wortels stevig verankerd in Noord-Hollandse bodem. De Volkswagen-dealer van het eerste uur is in bijna 80 jaar uitgegroeid tot een omvangrijk automobielbedrijf. Naast verkoop en onderhoud van de merken Audi, SEAT, SKODA, Volkswagen en Fiat biedt Martin Schilder een totaalpakket diensten aan, zoals fleetsales, leasing, autoverhuur, schadeherstel, bedrijfswageninrichting, financiering, verzekeringen, takel- en bergingsdiensten. Het bedrijf telt 500 medewerkers en is gevestigd in Alkmaar, Bergen, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Schagen, Den Helder en Heerhugowaard (Occasion Centrum).