Ontwerp-verkeersbesluit snelheidsverhoging A1 Soest-Hoevelaken ter inzage

Ontwerp-verkeersbesluit snelheidsverhoging A1 Soest-Hoevelaken ter inzage

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 17 december 2015- Laatste update: 17 december 2015 15:13 uur

Op 17 december wordt het ontwerp-verkeersbesluit gepubliceerd om de snelheid op het traject A1 Soest - Hoevelaken en v.v. permanent te verhogen naar 130 kilometer per uur. Tot op heden mag op het betreffende traject alleen in de avond en nacht 130 km/u gereden worden. Vanaf 18 december ligt het ontwerp-verkeersbesluit van minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) 6 weken ter inzage.

Van 18 december tot en met 28 januari 2016 kan iedereen zijn zienswijze geven op het ontwerp-verkeersbesluit. Zie voor meer informatie Platform Participatie. Later dit jaar wordt het definitieve verkeersbesluit genomen.

Maximumsnelheid in Nederland

In Nederland is de maximumsnelheid 130 km/u. Op een aantal snelwegen geldt echter een lagere limiet. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de verkeersveiligheid, denk aan snelwegen met scherpe bochten of korte afritten, en met de normen voor milieu en natuur.

Ook voor de toekomst geldt: 130 km/u is de norm. Als er ruimte is vanuit het oogpunt van milieu en natuur en het kan vanwege de veiligheid van de weg, dan gaat de snelheid omhoog. Dit zorgt ervoor dat de trajecten waar 130 km/u kan worden gereden steeds langer worden en het beeld op de snelwegen steeds eenduidiger wordt.