Stichting Ontmoeting winnaar 2015 Lokaal Welzijnswerk


Stichting Ontmoeting branchewinnaar bij De Succesfactor

ROTTERDAM, 20151217 -- Stichting Ontmoeting is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de branche Lokaal Welzijnswerk. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie, met een zeer sterke positionering. ‘Stichting Ontmoeting beschikt over een enorme kennis en ervaring op het gebied van zorg voor kwetsbare burgers. Zij geldt als een van de leidende instellingen op dit gebied en weet door haar inzet en klant- en servicegerichte aanpak een zeer grote mate van tevredenheid bij haar cliënten te bereiken.’

Stichting Ontmoeting onderscheidt zich door haar niet aflatende inzet voor kwetsbare burgers – waaronder drugsverslaafden, ex-gedetineerden, daklozen, multiprobleemgezinnen en mensen met psychische problemen – opvang en begeleiding te bieden in de vorm van maatschappelijk werk, zorgcoördinatie, woon- en intensieve begeleiding en pastoraal werk. De stichting is eind jaren tachtig ontstaan vanuit de orthodoxe kerken. Onmisbaar en onderscheidend in de werkwijze van Ontmoeting is de inzet van circa 780 goed getrainde vrijwilligers, die laagdrempelig contact maken met de kwetsbare mens in de samenleving. Zij worden ondersteund door professionele hulpverleners. Stichting Ontmoeting telt circa 180 medewerkers en is in heel Nederland actief.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Stichting Ontmoeting een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt.

Sterk vrijwilligersnetwerk
Stichting Ontmoeting is sinds haar oprichting sterkt gegroeid en werkt inmiddels vanuit Rotterdam, Dordrecht, Harderwijk, Epe, Heerhugowaard, Haarlem, Goeree-Overflakkee en Woerden.

Deze groei is mogelijk geworden door de trouwe steun van een stevige achterban. Particulieren, bedrijven en kerken uit de christelijke achterban vormen nog steeds een grote steunpilaar en geven mede vorm aan de ambities en het ontwikkelde beleid, dat uitgaat van ambulante professionele begeleiding met een georganiseerd sterk sociaal netwerk van vrijwilligers. ‘Het is de kracht van Stichting Ontmoeting om twee werelden bij elkaar te brengen. De hele organisatie wordt professioneel geleid met een heldere visie en missie. De ambities zijn vertaald in een duidelijk beleidsplan’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Alles is gericht op het helpen van de kwetsbare medemens, vorm gegeven als een moderne eigentijdse organisatie. Niet belerend, maar verbindend, gericht op echt contact, met christelijke waarden als basis. ‘Stichting Ontmoeting verdient een plaats in de rij van bijzondere organisaties. In het palet van MVO verdient zij een speciale award voor het centraal stellen van de mens in al zijn kwetsbaarheid’, aldus de jury.

Meer informatie: http://www.ontmoeting.org/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7.