Bewonersbrief aanleg openbaar elektrisch oplaadpunt in de wijk


Lees voor
18 december 2015

Aan de omwonenden van Rosa Luxemburgpark, Van Burgplein, Donaulaan en Zwanebloem is onderstaande bewonersbrief gestuurd:

onderwerp: aanleg openbaar elektrisch oplaadpunt Rosa Luxemburgpark,

Beste bewoner,

Dit jaar legt de gemeente nog 4 oplaadpunten voor elektrische auto's aan. Deze locaties zijn op 16 oktober in de Staatscourant en op 22 oktober in het Purmerends Nieuwsblad bekend gemaakt. Rosa Luxemburgpark ter hoogte van nummer 6 is een van deze locaties. De gemeente kreeg 3 verzoeken van
bewoners met een elektrische auto voor een oplaadpunt op deze locatie.

onderwerp: aanleg openbaar elektrisch oplaadpunt Van Burgplein,

Beste bewoner,

Dit jaar legt de gemeente nog 4 oplaadpunten voor elektrische auto's aan. Deze locaties zijn op 16 oktober in de Staatscourant en op 22 oktober in het Purmerends Nieuwsblad bekend gemaakt. Het parkeerterrein van het winkelcentrum aan het Van Burgplein is een van deze locaties.

onderwerp: aanleg openbaar elektrisch oplaadpunt Donaulaan,

Beste bewoner,

Dit jaar legt de gemeente nog 4 oplaadpunten voor elektrische auto's aan. Deze locaties zijn op 16 oktober in de Staatscourant en op 22 oktober in het Purmerends Nieuwsblad bekend gemaakt. De Donaulaan ter hoogte van huisnummer 51 is een van deze locaties.

onderwerp: aanleg openbaar elektrisch oplaadpunt Zwanebloem,

Beste bewoner,

Dit jaar legt de gemeente nog 4 oplaadpunten voor elektrische auto's aan. Deze locaties zijn op 16 oktober in de Staatscourant en op 22 oktober in het Purmerends Nieuwsblad bekend gemaakt. Het parkeerterrein van het winkelcentrum ter hoogte van de Zwanebloem is een van deze locaties.

Werkzaamheden

We verwachten deze week te starten met de aanleg van het oplaadpunt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Allego en duren ongeveer 1 dag.

Waarom elektrisch oplaadpunt?

Het bestuur van de gemeente vindt duurzaamheid erg belangrijk. Elektrische auto's vervuilen minder dan auto's op benzine of diesel. Daarom stimuleren we het gebruik van elektrische auto's. Bewoners zonder eigen terrein en bezoekers met een elektrische auto willen we de mogelijkheid bieden de
auto op te laden. Daarom gaan we jaarlijks 10 algemene oplaadpunten in de openbare ruimte aanleggen.

Wanneer wordt een elektrisch oplaadpunt ingericht?

Eigenaren van een elektrische auto die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein hun auto op te laden, kunnen bij de gemeente een verzoek indienen voor het inrichten van een openbaar oplaadpunt in hun wijk. Tweemaal per jaar inventariseren we de verzoeken en worden in totaal 10 locaties
aangewezen. Een belangrijke richtlijn is dat oplaadpunten uitsluitend op zichtlocaties komen, zoals winkelcentra of op/nabij doorgaande wegen. Zo hopen we op maximaal gebruik van de oplaadpunten.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Jasmijn Bolks via het Klantcontactcentrum van de gemeente (0299) 452 452 of per e-mail: kcc@purmerend.nl. Voor meer informatie over elektrische oplaadpunten kunt u terecht op www.purmerend.nl/parkeren.

Met vriendelijke groet,

Jorg Meijerink
Afdeling Stadsbeheer