Ontdek Muziek


Kennismaken met Instrumenten en Algemene Muzikale vorming voor kinderen van 6-9 jaar

Tijdens de cursus Ontdek Muziek gaan de leerlingen op ontdekkingsreis in de wereld van de muziek. Onderweg maken zij kennis met het notenschrift en vormen van grafische muzieknotatie. Zij trainen hun melodische gehoor en het gevoel voor puls en ritme. Zij leren van alles over de opbouw van
muziekstukken, over de sfeer die muziek kan oproepen en over andere muzikale aspecten.

Daarnaast maken de kinderen kennis met de instrumenten die op de Muziekschool gegeven worden. Op deze manier kunnen ze een goede keuze maken als ze verder willen met muziek maken.

In de lessen Ontdek Muziek maken de kinderen heel veel muziek. Dat doen ze met het instrument dat iedereen altijd bij zich heeft: de stem. Daarnaast maken ze gebruik van de aansprekende, kleurrijke boomwhackers en ander klein slagwerk.



* Dag dinsdag
* Tijd 16.30 - 17.30
* Plaats Muziekschool
* Startdatum 9 februari 2016
* Einddatum 7 juni 2016
* Lesduur 1 uur
* Aantal lessen 15
* Prijs EUR 79,00
* Code K09-2
* Docent Annika Duits

> inschrijven.....

Ontdek meer Muziek is het logische vervolg op de cursus Ontdek Muziek.

In Ontdek meer Muziek gaan we verder met de instrumentale orientatie. En leren de kinderen nog veel meer over muziek en muziek maken. Samen met Ontdek Muziek vormt dit een volledig traject. Beide cursussen kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden..

Deze cursus wordt in het voorjaar van 2016 aangeboden. Kinderen die Ontdek Muziek hebben gevolgd hebben voorrang bij plaatsing.







Publicatiedatum: 18-12-2015