Volledig artikel


Gepubliceerd: 18 december 2015 om 10:00

Laatst gewijzigd: 18 december 2015 om 09:29

Camping De Worp mag vanaf 1 januari 2016 het hele jaar open, dus ook in de winter. Dit is vastgelegd in de nieuwe huurovereenkomst met exploitant Jan Lugtmeijer/Idemax B.V. uit Deventer. Deventer verwacht dat hierdoor het aantal overnachtingen in de gemeente omhoog gaat.

[IMG]
Bomen op de Worp

Tussen 1 november en 1 april blijft de camping, gelegen in het Worpplantsoen, ook toegankelijk voor wandelaars. Hierdoor kan iedereen genieten van het park. Dit hebben de gemeente en de exploitant van de camping afgesproken.

Steeds meer camperaars

Volgens de NKC is er veel behoefte aan camperplaatsen in de nabijheid van het centrum van Deventer. Er is een steeds groter wordende groep `camperaars', die buiten het reguliere kampeerseizoen op pad gaan. Een aantal van hen staat dan graag in de nabijheid van een stad.

Tijdelijke uitbreiding

Wethouder Robin Hartogh Heys: "Met het ook in de winter openstellen van de camping, kunnen toeristen het hele jaar genieten van deze bijzondere plek. En maximaal 12 weken per jaar, als alle plekken bezet zijn, bijvoorbeeld tijdens Deventer op Stelten en de Boekenmarkt, mag de camping tijdelijk
uitbreiden in het Worpplantsoen. Hierover hebben we natuurlijk zorgvuldige afspraken gemaakt."

Mooie uitdaging

"Ik kijk uit naar het komende kampeerseizoen," zegt campingbeheerder Jan Lugtmeijer. "Al jaren stijgt het aantal overnachtingen op deze plek en ook de komende jaren gaan wij er onze stinkende best voor doen om die goede lijn te blijven volgen. De ligging van de camping, nu direct aan het
water, wordt sowieso door onze gasten als een verfraaiing gezien. Op het terrein zelf creeren we nog een aantal gemakszaken."

Unieke ligging

Ongeveer 20 tot 30% van de overnachtingen op de camping is gerelateerd aan evenementen in de stad. De camping is onderdeel van en gelegen aan de rand van het gemeentelijke, monumentale Worpplantsoen. Door de oplevering van het project `Ruimte voor de rivier' wordt de unieke ligging nog meer
benadrukt, met zicht op het beschermde Deventer stadsgezicht. Dit maakt de kampeerplek zeer geliefd.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de gemeente Deventer? Abonneer u dan op de wekelijkse nieuwsbrief Nieuws @Deventer.nl.