ToeZine over toezicht anno 2015


Steeds meer Nederlandse gemeenten krijgen te maken met de instroom van asielzoekers. Welke toezicht- en handhavingskwesties levert dit op? ToeZine zocht het uit. E-magazine ToeZine biedt volop achtergronden, interviews en visies over actuele ontwikkelingen die het toezicht raken.

Veiligheid van vreemdelingen

In het decembernummer staat onder meer de (crisis)noodopvang voor vluchtelingen in de schijnwerpers. Hoe kunnen gemeenten veiligheid en openbare orde garanderen bij de komst van een asielzoekerscentrum of noodopvangvoorziening?

Marco Zannoni, directeur van het COT, Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, vertelt over best practices en nieuwe uitdagingen. "Opvang kan geen routineklus worden. Het gaat erom lessen uit het verleden te trekken, maar ook steeds te kijken naar wat er in de huidige situatie
misschien uitzonderlijk is. Een goede opvang van vluchtelingen is geen momentopname, maar een proces waarin je voortdurend moet kijken of je wel het juiste doet."

Verder in ToeZine

In interviews en achtergrondartikelen besteedt ToeZine verder aandacht aan bijvoorbeeld de gevolgen van handhaving voor bedrijfscontinuiteit van regelovertreders, de kansen van big data voor de toezichtpraktijk en de uitdagingen voor lastenluw toezicht.

Daarnaast komt de zin en onzin van certificering aan bod. Onderzoeker Martin de Bree beschrijft de noodzaak van een open dialoog tussen certificerende instellingen en toezichthouders. En columnist Frederique Six schrijft over een opmerkelijke paradox: hoe waardevoller een certificaat is, hoe
onbetrouwbaarder het wordt.

Links

* Lees de nieuwe ToeZine direct op Toezine.nl